Venemaa sulgeb kolme kuu pärast Ivangorodi piiripunkti sõidukitele

Ilja Smirnov
Copy
Moskva on otsustanud Ivangorodi piiripunkti alates veebruarist rekonstrueerimise ajaks autoveostele ja autoga reisijatele sulgeda.
Moskva on otsustanud Ivangorodi piiripunkti alates veebruarist rekonstrueerimise ajaks autoveostele ja autoga reisijatele sulgeda. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Venemaa otsus Ivangorodi piiripunkt kolme kuu pärast maanteeliiklusele kaheks aastaks sulgeda sunnib nii piiriametnikke kui ka ettevõtjaid kukalt kratsima. Kuni selle nädala kolmapäevani ei tea Eestis keegi täpselt, kuidas piiriületus alates tuleva aasta veebruarist Narva piiripunktis toimima hakkab.

Uudis selle kohta, et Venemaa plaanib Ivangorodi piiripunkti alates veebruarist autoliiklusele kaheks aastaks sulgeda, tuli 3. novembril, mil Venemaa peaminister Mihhail Mišustin asjakohase korralduse allkirjastas. Ent täpsemat infot Ivangorodi piiripunkti ajutise sulgemise kohta ei olnud diplomaatiliste kanalite kaudu esmaspäeva hommikuks Moskvast Tallinna laekunud.

Eesti politsei- ja piirivalveamet plaanib piiripunkti sulgemise teatele reageerida alles viis päeva hiljem, 8. novembril, mil on kavas politsei- ja piirivalveameti nõupidamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles