Politsei jahtis nädalavahetusel Kohtla-Järvel ja Jõhvis napsuseid juhte

Põhjarannik
Copy
Politsei kontrollis nädalavahetusel Ida-Virumaal enam kui 3000 juhi kainust. Pilt on illustratiivne.
Politsei kontrollis nädalavahetusel Ida-Virumaal enam kui 3000 juhi kainust. Pilt on illustratiivne. Foto: arhiiv

Läinud nädalavahetusel kontrollis politsei autojuhtide kainust nii Kohtla-Järvel kui Jõhvis, kus puhuma pandi enam kui 3000 roolikeerajat.

Jõhvi politseijaoskonna välijuht Ville Ränik rääkis, et reid algas reede õhtul ning vältas pisteliselt pühapäevani välja. "Kui reede õhtul kontrollisime autojuhtide kainust nii Jõhvis kui ka Kohtla-Järvel, siis laupäeval kontrollisime juhte ainiti Jõhvis. Pühapäevane päev viis politseinikud erinevatesse piirkondadesse Jõhvi politseijaoskonna territooriumil," rääkis Ränik.

Tema sõnul kontrolliti reedeõhtuse liiklusjärelevalve käigus ühtekokku 1352 juhti ning avastati, et viiel neist oli narkojoobe kahtlus. Lisaks avastati üks alkoholi tarvitanud juht ning ühest masinast leiti minigripkotike valge pulbriga. Nii leitud aine kui ka narkojoobe kahtlusega juhid saadeti ekspertiisi. Laupäeval jätkati päevasel ajal järelevalvet juba Jõhvi linnas, kus kontrolliti 2053 autojuhti, ning ka siis avastati erinevaid rikkumisi. "Näiteks tabasime ühe juhtimisõiguseta juhi, ühe narkojoobe kahtlusega sohvri ning neli alkoholi tarvitanud juhti. Selgi korral läks narkojoobe kahtlusega juht ekspertiisi. Kontrolltegevused jätkusid ka nädalavahetuse viimasel päeval, mil kontrolliti ligemale sadat juhti, tulemuseks üks raskes joobes juht ja kaks kiiruseületajat," loetles Ränik.

Tema sõnul on tabatud rikkujate arv muret tekitav ning aina enam on autojuhtide seas alkoholi tarvitanud roolikeerajatele lisaks ka narkootilisi aineid tarvitanuid. Roolist tabatud narkojoobes juhtide puhul tõdes politseinik, et selline sohver on liikluses täpselt sama ohtlik kui alkoholi tarvitanud juht. "Mõlema aja- ja ruumitaju ning koordinatsioon on häiritud ja õnnetused kerged juhtuma," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles