Kohtla-Järve linnajooks jõuab sel aastal ka südalinna

Erik Gamzejev
Copy
Ida-Viru jooksusarjas peetakse eraldi arvestust ka kogukondade vahel. Pildil on mullusel Kohtla-Järve linnajooksul finišisse jõudmas rõõmsameelne Illuka kogukond.
Ida-Viru jooksusarjas peetakse eraldi arvestust ka kogukondade vahel. Pildil on mullusel Kohtla-Järve linnajooksul finišisse jõudmas rõõmsameelne Illuka kogukond. Foto: Ida-Viru jooksusari

Laupäeval toob Ida-Virumaa jooksusarja teine etapp jooksu- ja kõnnihuvilised Kohtla-Järvele, kus esimest korda kulgeb rada ka kesklinnas.

Kui kahel eelneval aastal on linnajooksu rada kulgenud linnapargis, siis sel laupäeval on jooksjad liikumas ka südalinnas ja metsapargis. Stardi- ja finišipaik asub Kohtla-Järve kultuurikeskuse juures. 7 km rajale minejad teevad ringi ümber pargijärve ning suunduvad siis mööda Pärna tänavat kesklinna poole pöörates Vahtra ja Endla tänava kaudu metsaparki, kus on mõned aastad tagasi valminud kõndimisteed. Sealt tuleb rada keslinna poole tagasi, möödudes nii riigigümnaasiumist, Virula väljakust kui ka Kohtla-Järve linnavalitsuse eest. Neis kolmes kohas seavad Kohtla-Järve gümnaasiumi noored üles ka muusikalised ergutuspunktid. Jooksu viimane kilomeeter kulgeb mööda Keskalleed, tehes enne lõppu veel tõusuga pauna spordikeskuse juurde ja laskumise kultuurikeskuse juurde.

Registreerimine ja lisainfo Ida-Virumaa spordiliidu kodulehel

Jooksu ühe korraldaja Andrus Lehismetsa sõnul toodi rada seekord südalinna, et jooks ja osalejad saaksid rohkem tähelepanu kui pargis. "Kui Jõhvi rahvajooks kulgeb linnatänavatel, siis mõtlesime, et ka Kohtla-Järve linnajooksu rada peaks jõudma kesklinna," sõnas ta, tõdedes, et korraldajatel teeb see elu keerulisemaks, sest vaja on rohkem rajajulgestajaid. Lehismets kutsubki inimesi, kes ise mingil põhjusel jooksma või kõndima ei lähe, raja äärde korraldajatele appi tulema, aga ka osalejatele kaasa elama.

2024. aasta Ida-Virumaa jooksusarja eelseisvad etapid

18. mail Kohtla-Järve linnajooks

9. juunil vanglateenistuse jooks Jõhvis

13. juulil Mäetaguse mõisajooks

17. augustil Lüganuse rahvajooks

6. septembril Toila rahvajooks

14. septembril Jõhvi rahvajooks

Lisainfo: sportiv.ee

Ida-Virumaa jooksusarja avaetapp toimus aprillis Narva-Jõesuus päeval, mil väljas olid miinuskraadid. Sellest hoolimata oli osalejaid 212. Laupäevaks lubab ilmajaam Kohtla-Järvele mõnusat suveilma ja sooja üle 20 kraadi. Kohtla-Järvel on arvukalt spordiklubisid ja koole ning Lehismets usub, et Narva-Jõesuu osavõturekord saab kindlasti ületatud.

Tillujooksu start antakse kell 11.45. Kell 12.10 lähetatakse 2 km rajale noored. Põhidistantside − 7 km ja 3,5 km − ühine start on kell 12.30.

Kohtla-Järve linnajooksu rajad.
Kohtla-Järve linnajooksu rajad. Foto: Ida-Virumaa jooksusari
Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles