Riho Keerme teenis Lätis kolmanda koha

Copy
Tehnikaspordis on tihtilugu masin mehest veelgi tähtsam.
Tehnikaspordis on tihtilugu masin mehest veelgi tähtsam. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel peeti Lätis Vidrižis Eesti ja Läti meistrivõistluste etapp mootorrataste enduurosõidus. Keerulistes rajaoludes ning tehniliste viperuste kiuste teenis Riho Keerme parima idavirulasena klassis E1 kolmanda koha.

"Rajaolud olid enne sadanud vihma ja võistluspäeva kuiva ilma kombinatsioonis keerulised," ütles Riho Keerme. Enduuro meenutab rallisõitu oma kiiruskatsete ja vahepealsete ülesõitudega ning juba esimesele kiiruskatsele jõudes oli Keermel probleeme. Kuskilt mittenähtavast kohast lekkis jahutusvedelikku ning enne starti sai jahutussüsteemi peale valatud ühe uudistama tulnud tuttava mullivesi. "Kohapeal leket üles ei leidnud ja ka pärast kodus pidin päris palju nuputama ja lammutama, enne kui ühe katkise raamisisese toru leidsin," rääkis Keerme.

Edaspidi oli jahutussüsteemi täitmiseks kogu aeg veepudel käepärast ja nii sai võistlussõit ikka tehtud. "Alguses võtsin seetõttu rahulikumalt, aga õnneks oli leke mõõdukas ja kannatas sõita. Enne kiiruskatset sai radiaator täis valatud. Tobe olnuks nii pikk maa maha sõita ja enne starti katkestada," lisas Keerme.

Tagasi üles