Ida-Viru korvpallimeeskondadel oli võitude nädal

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel pildil madistavad Ida-Viru meeskonnad omavahel. Eelmisel nädalal kasvatasid nad mõlemad oma võiduarvet, alistades Tartumaa meeskonnad.
Sel pildil madistavad Ida-Viru meeskonnad omavahel. Eelmisel nädalal kasvatasid nad mõlemad oma võiduarvet, alistades Tartumaa meeskonnad. Foto: Matti Kämara

Kõik kolm Eesti korvpalli teises liigas osalevat Ida-Viru meeskonda olid eelmisel nädalal võidukad.  

Reinar Halliku korvpallikool/Expertline sai Eesti teises liigas alanud aasta esimeses mängus Tartumaal Ülenurmes väärt 62:60 võidu Eesti Maaülikooli/Ülenurme üle. Selle võiduga lähikonkurendi üle astus Alutaguse meeskond pika sammu lähemale alagrupist edasipääsule veerandfinaali.

Tasavägiselt kulgenud mäng kippus Alutaguse meeskonna jaoks käest libisema, kui kolm minutit enne lõppu jäädi kuue punktiga taha 54:60. Tänu tugevale kaitsemängule ei lastud vastasel aga visata enam ühtegi punkti. Samal ajal tegid kogenud Ülar Sala ja Markus Laanemets võiduks vajalikud korvid ära.

33 sekundit enne lõpuvilet viigistas Laanemets vabavisetest seisu ja neli sekundit hiljem tuli temalt ka võiduvise Artur Saariste söödust. Laanemetsa kontole jäi selles mängus 20 punkti ja 12 lauapalli. Ülar Sala tõi 18 punkti ja võttis 15 lauapalli. Salal oli ka oma meeskonna parim efektiivsuse koefitsient − 27.

Alutagusel on nüüd üheksast mängust kuus võitu, mis annab alagrupis kaheksa meeskonna seas kolmanda koha. Pidada on jäänud veel viis alagrupimängu. Kolmapäeval, 16. jaanuaril kell 19 võõrustatakse Iisaku kodusaalis Narvat.

Võidukat hoogu hoidis uuel aastal ka Ida alagrupi kindel liider HITO/BC Karjamaa, kes alistas neljapäeval võõrsil 87:75 Tartu Ülikooli/Kuremaa. Meeskonna, kellelt on tänavusel hooajal seni tulnud vastu võtta ainus kaotus.

Et tegu on HITO/Karjamaa jaoks ebamugava vastasega, ilmnes ka seekord − vaheajale mindi neljapunktises kaotusseisus. Kolmandal veerandil pöörati aga mängu käik enda kasuks ja viimasel veerandil hoiti kindlalt eduseisu.

HITO/Karjamaale tõi parimana 24 punkti Urmet Roosimägi. Tal oli ka oma meeskonna parim efektiivsuse koefitsient. Detsembris kogu alagrupi parimaks mängijaks valitud Margo Tali hiilgas seekord resultatiivsete söötudega. Neid kogunes tema arvele koguni 13.

HITO/Karjamaal on kümnest mängust üheksa võitu. Reedel, 18. jaanuaril kell 20 on Jõhvi spordihallis oodata põnevat mängu Võrumaaga, kes on alagrupis teisel kohal.

Narva sai pühapäeva õhtul oma kolmanda võidu, kui purustas kodusaalis grupi autsaideri Valga kutseõppekeskuse skooriga 114:50. Kui kohtumise esimene veerand oli veel tasavägine, siis alates teisest läks Narva kindlalt oma teed. Jõudude vahekorda ilmestab eriti kõnekalt kolmas veerand, kus Narva oli parem koguni 33:4.

Narva kasuks viskasid Aleksei Stonogin 35 ja Dmitri Nazarov 27 punkti. Narva kerkis kolme võiduga kaheksast mängust alagrupis viiendaks. Veerandfinaali jõudmise võimalused on alles, kuid selleks tuleb enamik järelejäänud kuuest mängust võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles