Mitusada noort võttis Jõhvi gümnaasiumis mõõtu tänavatantsus

Peeter Lilleväli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kordamööda tantsutrikke tehes püütakse üksteist üle lüüa.
Kordamööda tantsutrikke tehes püütakse üksteist üle lüüa. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Laupäeval toimus Jõhvi gümnaasiumis esimene tänavatantsufestival "J Fest 2019", kus mõõtu võtsid paarsada noort tänavatantsuhuvilist üle Eesti ja ka Leedust. Eriliseks tegi festivali see, et käima lükkasid selle kaks koolipoissi uurimistöö raames. 

Dmitri Orehhovile ja Kirill Volkovile tundus, et tavapärane lähenemine koolis nõutud iseseisvale uurimistööle on igav. Uurida näiteks mõne toiduaine suhkrusisaldust... Ühel sügisesel jalutuskäigul tekkis idee, et uurida võiks hoopis mõne festivali korraldamist, ja nii saigi eksperimendi korras festival korraldatud. Kirill ja Dmitri kontakteerusid tänavatantsijatega ning otsisid sponsoreid ja tegelesid kõige muuga, mis ühe festivali korraldamisel ette tuleb. Tulemuseks terve päev tantsulist võistlemist gümnaasiumi aatriumis, mis väga Vana-Rooma areeni meenutas. 

Võrdlus gladiaatoritega ei ole sugugi otsitud. Käib ju tänavatantsu puhul samamoodi võistlus, kus üksi või paarides üksteiselt mõõtu võetakse. Alguses näitab oma breikimisoskust üks, seejärel teine ning kolmeliikmeline kohtunike kogu näitab siis käemärkidega, kumb pool peale jäi. Kui kohtunikud otsusele ei jõua, tuleb lisaaeg. Kaotaja langeb välja ja võitjad kohtuvad omavahel, kuni parimad on selgunud.

Publiku huvi festivali vastu oli suur, nii et uurimistööd võib vähemalt kohalike noorte kogukonna seisukohalt õnnestunuks pidada. Jätkuks poistel nüüd tarmu edasi minna ning üritus traditsiooniliseks muuta. Ning kuna kooliaeg on lühike, tuleb kaasata nooremaid, et nad teatepulga hiljem üle võtaksid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles