Reedel tuleb Jõhvis Ida-Virumaa madin

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selles novembri keskel Iisakus toimunud mängus jäi kindlalt peale HITO/Karjamaa. Nüüd ihkab Halliku meeskond revanši ja võitu on vaja ka tabeliseisu parandamiseks.
Selles novembri keskel Iisakus toimunud mängus jäi kindlalt peale HITO/Karjamaa. Nüüd ihkab Halliku meeskond revanši ja võitu on vaja ka tabeliseisu parandamiseks. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Reede õhtul lähevad Jõhvi spordihallis Eesti korvpalli teises liigas vastamisi Ida-Virumaa kaks kõige kangemat kantsi: Jõhvi ja Iisaku.

Oodata on põnevat ja pingelist duelli, sest nii kodumeeskond HITO/BC Karjamaa kui ka Reinar Halliku korvpallikool/Expertline on viimastel kuudel olnud suurepärases hoos. 

Samade meeskondade vahelise esimese kohtumise novembri keskpaigas Iisakus võitis küll kindlalt HITO/Karjamaa 94:73. Ent sealt alates on mõlemad Ida-Viru meeskonnad Eesti teises liigas põhiliselt vaid võite kogunud ja kerkinud kaheksast meeskonnast koosnevas Ida alagrupis liidrite hulka.

HITO/Karjamaa hoiab 10 võiduga 11 mängust kindlalt esikohta. Halliku meeskond on 8 võiduga 12 mängust neljas, kuid teine ja kolmas koht pole kaugel.

Iisaku meeskonna võitude jada sai otsa eelmisel kolmapäeval, kui kodusaalis jäädi ühe punktiga alla Võrumaale. Tegu oli trillerliku stsenaariumiga mänguga. Avaveerandi lõpuks pääses Iisaku viie punktiga ette, kuid poolaja lõpuks oldi ise taga juba kümnega. Neljanda veerandi alguses kasvas kaotusseis juba 17 punktile. Aga siis hakkas äkki juhtuma: põhiliselt Markus Laanemetsa ja Artur Saariste visetest õnnestus kõigest kolme minutiga suur kaotusseis tasa teha. Ent lõpuks ei päästnud siiski napist kaotusest ei Laanemetsa visatud 36 ega Saariste 27 punkti.   

HITO/Karjamaa mängis viimati samuti Võrumaaga, juhtides kindlalt kogu kohtumise jooksul ja võites 90:79.

Kuigi mõlemad Ida-Viru meeskonnad on kindlustanud koha nelja parema hulgas ehk pääsu veerandfinaali, on reedeses kohtumises peale põhimõttelise kohaliku vastasseisu mängus veel päris palju. HITO/Karjamaal aitaks võit kindlustada esikohta alagrupis, mis annaks veerandfinaaliks teisest alagrupist nõrgema vastase. Halliku meeskonnale on tähtis tõusta alagrupis ettepoole, et vältida veerandfinaalis kokkuminekut Kadrina Karudega, kes on legendaarse treeneri Andres Sõbra juhendamisel Lääne alagrupis võitnud kümnest mängust üheksa. 

HITO/Karjamaa esindaja Arvo Alleri sõnul toimub reedene mäng Jõhvis sel hooajal esimest korda spordihalli suurel väljakul ja lahti tõmmatakse ka tribüünid. "Selle mängu vastu on suur huvi mõlema meeskonna poolehoidjatel," sõnas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles