Marko Meerits soovib Narvas oma karjääri taas tõusule pöörata

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Meerits Narva Transi esitlusel eelmisel nädalal Narva kolledžis.
Marko Meerits Narva Transi esitlusel eelmisel nädalal Narva kolledžis. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sel talvel Narva Transiga liitunud Eesti jalgpallikoondise väravavahi Marko Meeritsa karjäär on seni kulgenud nii tõusude kui mõõnadega. Sel aastal loodab ta end Ida-Virumaa meeskonnas taas pildile mängida. 

"Selliseid mänge, mis kunagi ei unune, on ikka olnud," ütleb Marko Meerits, kelle senine karjäär on vaatamata alles 26 eluaastale juba vägagi värvikas olnud. 

Palju meeldejäävaid mänge

Olgu selleks näiteks üks tema esimesi koondisemänge kauges Lõuna-Ameerikas Tšiili vastu, kus tal tuli äsja 19aastaseks saanuna tõrjuda teiste seas ka sellise maailmatähe nagu Alexis Sanchezi pealelööke. Või esimene mäng Hollandi kõrgliigas, kus tal tuli noore väravavahina asuda täismaja ees postide vahele oma koduklubi Vitesse eest, kui põhiväravavaht kohtumise alguses vigastada sai ja ta kohtumise lõpuni värava puhtana hoidis.

Või 2017. aastal kodusel Lilleküla staadionil Eesti koondise eest mängitud teine poolaeg kohtumises, kus alistati 3:0 aasta hiljem maailmameistrivõistluste finaali jõudnud Horvaatia. Ei suutnud palli tema selja taha toimetada ei Ivan Perišic ega Andrej Kramaric. 

Meerits meenutab, et mitmeid meeldejäävaid mänge on olnud ka Eesti noortekoondise eest, mil alistati tugevaid jalgpallimaid. Aga ka oma eelmise klubi Soome Vaasa Palloseura eest, kellega alistati euroliigas Sloveenia tugev meeskond Ljubljana Olimpia ja saadi järgmises ringis mängida Taani ühe tugevama klubi Brondbyga.

Narva on hea võimalus end tõestada

Meeritsa karjäär on käinud tõusude ja mõõnadega. Et uuesti tõusta, on ta mängupraktika nimel tulnud välisklubidest korra 2016. aasta sügisel ka Eesti meistriliiga toonase autsaideri Rakvere Tarva ridadesse. Selles meeskonnas jätkus  väravavahil tööd kuhjaga. Järgmisel hooajal liituski ta juba Soome kõrgliiga meeskonnaga. 

"Ma ei taha millegi taha pugeda. Väravavahtide konkurents neis klubides, kus ma olen mänginud, on olnud väga tugev. Mingil hetkel on teine mees olnud mingi sammu võrra parem. Oma rolli on mänginud ka mõlema põlve vigastused, mistõttu on palju kaduma läinud. Aga alla ma ei anna ja püüan üles tagasi tõusta," rääkis ta oma karjäärist.  

Meeritsa sõnul on tänavune hooaeg selleks, et end uuesti tõestada ja pildile tagasi mängida. "Narvas on selleks hea võimalus. Tulin siia, et saaks mängida ja olla ka klubile kasulik," sõnas Meerits.

Kui Narva on tahtnud aegade jooksul tulla vaid üksikud väljastpoolt Ida-Virumaad pärit Eesti mängijad, siis Meeritsale polnud selles mingit probleemi. "Ma olen olnud paljudes paikades ja kohanemisega pole mul mingeid raskusi," ütles ta, lisades, et  Narva ei erine jalgpalluri elu seisukohast oluliselt millegi poolest teistest linnadest. 

Kuigi ilmastikuolud pole olnud välistingimustes jalgpalliga tegelemiseks Narvas sel aastal sugugi soodsad, on Trans saanud Meeritsa hinnangul kõik vajaliku ära teha.  "See meeskond on Eesti meistriliigas kindlasti konkurentsivõimeline. Kerge ei saa meie vastu kellelgi olema," ütles ta enesekindlalt. 

Tänavu jaanuaris tegi Meerits Eesti koondise eest nullimängu tugeva Islandi vastu. Ta loodab, et Eesti koondis vajab teda ka tulevikus.

Marko Meeritsa senine jalgpallurikarjäär

Sündinud 26. aprillil 1992. aastal Tallinnas

Klubimängud

Tallinna Flora 2008-2011 52 mängu

Vitesse Arnhamn (Hollandi kõrgliiga) 2011-2014 4 mängu

FC Emmen (Hollandi esiliiga) 2014-2016 40 mängu

Rakvere Tarvas 2016  11 mängu

Vaasa Palloseura (Soome kõrgliiga) 2017-2018 59 mängu 

Narva Trans 2019-

Koondisemängud 

Eesti koondis 12 mängu

Eesti U23 koondis 3 mängu

Eesti  U21 koondis 29 mängu

Eesti U19 koondis 28 mängu

Eesti U18 koondis  1 mäng

Eesti U17 koondis 7 mängu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles