Mannima teeb laupäeval olümpial avastardi

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Mannima.
SCANPIX
Tatjana Mannima. SCANPIX Foto: SCANPIX

Ainsa Ida-Virumaa sportlasena täna avatavatel taliolümpiamägudel Lõuna-Koreas osalev suusataja Tatjana Mannima on vabanenud seljavalust ja läheb sel laupäeval suusavahetusega 15 km sõidu starti.

Kiviõli suusaklubi esindav 38aastane Mannima teatas eile Peyongchangist Põhjarannikule, et on nüüdseks lahti saanud teda jaanuaris piinanud teravast valust seljas − ta sai sel ajal võistleda ja treenida vaid valuvaigistite toel ja mõtles vahepeal isegi olümpiale minekust loobumisele.

Abi sai ta ühelt Soome füsioterapeudilt, kes avastas, et tal on närv selgroo ja abaluu vahel kinni. "Ta tegi selle korda ja juba järgmisel päeval ma õnneks enam valu ei tundnud," märkis ta, lisades, et olümpiaeelse kümnepäevase treeninglaagri tegi ta Austrias Seefeldis.

Lõuna-Koreasse lendas Mannima juba eelmisel laupäeval. "Pikk lend läks hästi, varustus jõudis kohale. Proovisin lennukis mitte magada, et harjuda sujuvalt Lõuna-Korea ajaga," sõnas ta.

Mannima elab olümpiakülas, kus on sportlastele rajatud kaheksa 15korruselist maja.  "Siin on kõik vajalik olemas. Toitlustamine on väga hea. Bussid käivad ka suusastaadionile, aga ma olen seni käinud seal joostes, milleks kulub 10 minutit," kirjeldas ta olümpiaküla olusid.

Võistlusrajad on väga rasked. "Mõnusad pikad lauged tõusud," märkis ta, lisades, et kuna võistlused toimuvad kohaliku aja järgi õhtul, siis on ta ka trennid ajastanud õhtusele ajale.

Tatjana Mannima kavatseb murdmaasuusatamises kaasa teha peaaegu kogu võistlusprogrammi. Avastardi teeb ta juba sel laupäeval Eesti aja järgi kell 9, kui ta läheb suusavahetusega sõidu starti. 13. veebruaril on kavas sprint, 15. veebraril 10 km uisustiilis ja 25. veebruaril tema eeldatav põhiala 30 km klassikas ühisstardist. Lahtine on veel, kas ta teeb koos Anette Veerpaluga kaasa ka võistkondlikus sprindis.

Võimalikke kohti ei soovi Mannima ennustada. Seni on ta parim koht  olümpiamängudelt 41., mille ta on saavutanud kahel korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles