Tatjana Mannima saavutas elu parima koha olümpiamängudel

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Mannima sai eile olümpiamängudel klassikasprindis 39. koha ning oli kiirem pooltest konkurentidest. 
TAIRO LUTTER/SCANPIX
Tatjana Mannima sai eile olümpiamängudel klassikasprindis 39. koha ning oli kiirem pooltest konkurentidest. TAIRO LUTTER/SCANPIX Foto: Põhjarannik

Kiviõlist pärit Tatjana Mannima sõitis eile Pyeongchangis naiste klassikasprindis välja 39. aja, mis on tema parim senine koht kolmedelt olümpiamängudelt, kus ta on osalenud. 

Edasipääsust veerandfinaali ehk 30 parema hulka jäi tal puudu viis sekundit. Eelsõidu parimast, rootslana Stina Nilssonist oli ta aeglasem pisut vähem kui 20 sekundit. Eelsõidus oli stardis 68 osalejat, Mannima jättis pooled neist selja taha.

Mannima rääkis vahetult pärast eelsõitu Postimehele, et enesetunne oli tal eile väga hea. "Teisel tõusul tundsin, et on raske, ning hakkasin nagu jooksma. Suuskadel jooksmine on raske. Lõpu poole andsin sekundeid ära. Viis sekundit on ikka liiga palju. Finišikaotus 20 sekundit on ka päris suur," leidis ta.

Kahe tütre ema rääkis, et meeleolu on tal olümpial väga hea. "Õde saadab mulle kogu aeg sõnumeid, et kõik vaatavad kodus. Ja väike tütar karjub: "Emme-emme-emme!" See annab ikka jõudu!" rääkis Mannima.

Mannima senine parim koht olümpiamängudel oli 41., mille ta oli varem saavutanud koguni kolmel korral: 2006. aastal Torinos 30 km sõidus ja sprindis ning 2010. aastal Vancouveris 30 km sõidus.

Laupäeval sõidetud Pyeongchangi olümpiamängude avadistantsil, 15 km suusavahetusega sõidus sai Mannima 56. koha, jättes selja taha viis konkurenti. Sõidu võitnud rootslannale Charlotte Kallale kaotas ta ligemale kuus minutit. Mannima märkis, et avastart ei õnnestunud kõige paremini, kuid ta loodab, et kahe järgneva nädala jooksul läheb tal vorm paremaks.

Sel neljapäeval teeb Mannima kaasa eraldistardist 10 km vabastiilis sõidus. Eelnevatel aastatel pikamaasuusatamisele keskendunud Mannima eeldatav põhidistants nendel olümpiamängudel − 30 kilomeetrit klassikas − on kavas 25. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles