Luna-Aleksandra Lagoda jättis Pärnu Kahe silla jooksul selja taha tugevad konkurendid

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PEETER LILLEVÄLI 
Sel pildil jookseb Luna-Aleksandra Lagoda mullu sügisel toimunud Jõhvi rahvajooksul. Tema jooksutulemuste tormiline areng on jätkunud tänavusel sisehooajal.
PEETER LILLEVÄLI Sel pildil jookseb Luna-Aleksandra Lagoda mullu sügisel toimunud Jõhvi rahvajooksul. Tema jooksutulemuste tormiline areng on jätkunud tänavusel sisehooajal. Foto: Põhjarannik

13aastane Luna-Aleksandra Lagoda saavutas pühapäeval Pärnus toimunud Kahe silla jooksul 10 km rajal tugevas konkurentsis ajaga 35.37,1  naiste arvestuses kolmanda koha.

Ühtlasi parandas ta oma 10 km maanteejooksu  tippaega 17 sekundiga. Staadionil on ta tänavu jooksnud aja 35.33,33, mida pole tänavu suutnud ületada ükski  Eesti naisjooksja. See tulemus on ühtlasi ka kuni 13aastaste neidude maailma tipptulemus.

Kahe silla jooksul olid Kohtla-Järve tüdrukust  kiiremad vaid Eesti praegune parim keskmaajooksja Liina Tšernov, kes läbis 10 km ajaga 34.49,8 ja Läti  üks tugevamaid pikamaajooksjaid Jelena Prokopcuka, kelle aeg oli 34.59,0. Prokopchuka võitis 2006. aastal maailma kõige prestiižikama - New Yorgi maratoni ja jooksis seal end paremate hulka ka veel 2015. aastal olles kaheksas.

Samas suutis Lagoda  Pärnus jätta selja taha Rio olümpial maratonis osalenud Lily Luige, kes jäi maha 16 sekundiga. Eesti pikamaajooksjate paremikku kuuluvad Laura Maasik ja Kaisa Kukk kaotasid Lagodale juba üle minuti. Tähelepanuväärne, et samal jooksul selgunud Eesti U20 meistrit 10 km maanteejooksus Galina Gritskevitšit edestas Lagoda ligemale kuue minutiga. Võistluse juhendist tulenevalt ei saanud  aga Luna-Aleksandra oma nooruse tõttu selles vanuseklassis medalite jagamisel osaleda.

Kahe silla jooksul suutsid Lagodast kiiremad olla vaid 37 meest. Jooksu võitnud keenialane Ibrahim Mukunga oli temast kiirem vähem kui kuus minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles