Tatjana Mannima: "Alati tahaks enamat!"

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uueks hooajaks valmistudes ei jää Tatjana Mannimalt kuigi palju aega puhkata.
Uueks hooajaks valmistudes ei jää Tatjana Mannimalt kuigi palju aega puhkata. Foto: Erakogu

Soe ilm ei tähenda talviste alade sportlastele puhkust. Just nüüd rajatakse baas, millelt sünnivad tulemused võistlushooajal. Ainus Ida-Virumaa esindaja täiskasvanute rahvuskoondises, Kiviõli sportlane Tatjana Mannima, ootab eelolevalt hooajalt häid saavutusi.

Mannima muutus optimistlikumaks, kui ta Eesti naiskoondisesse võeti. Nii saab Kiviõli sportlane võimaluse treenida kvaliteetselt Eesti suusaliidu kulul. Praegu ja peaaegu kogu suve treenib sportlane Otepääl, kus ta hetkel ka elab. "Otepääl on treeningtingimused väga head. Seepärast me õieti kuhugi ei kipugi - siin on kõik olemas," märkis Mannima. Kuigi sportlane elab hetkel oma treenerist Viktor Kaursonist eemal, treenib ta endiselt Kaursoni kavade järgi.

"Peamiselt Kaursoni kava järgi. Vaid üksikutel päevadel töötame koos teiste neidudega Kalmer Trammi käe all. Selleks, et konkurente tundma õppida ja kiiruskoormuste nimel," jutustas Mannima. " Sel aastal nõutakse minult rohkem - nõutakse nii nagu varem, kui treenisin täiskoormusega. Peaaegu kogu suvi läks täiskoormustega."

Hooajalt ootab Mannima ainult head: "Muidugi tahaks alati võimalikult häid tulemusi. Koondisesse võtmine on meeldiv, aga seal tuleb oma taset ka tõestada. Kohalik konkurents? Ausalt öeldes ma ei arva, et tuleb uusi nimesid. Pigem võistlen jälle Kaija Vahtra, Piret Pormeistri , Laura Rohtla ja Triin Ojastega."

Eelmisel hooajal näitas tütre sünni järel suurde sporti naasnud Tatjana Mannima kohe, et ta on endistviisi Eesti naissuusatajate esinumber. Algul otsustas ta küll keskenduda maratonidistantsidele ja võitiski Worldloppeti sarjas kolm medalikohta, kuid ka maailmakarika etappidel tõusis ta kahel korral 30 parima sekka.

Mannima tütart tuntakse suusamaailmas

Tatjana Mannimat üht hooaega vahele jätma sundinud tütreke Ann-Mari on nüüdseks aasta ja viiekuune. Pisitasa käib juba emaga jooksmas. "Ta läks lasteaeda. Ühest küljest hakkas kergem, aga teisalt näib, et probleeme on rohkem. Jalutamas käies vaatab ta iga päev, kuidas ma treenin. Nii et suusamaailmas teda juba tuntakse. Suusatada on tal muidugi vara, ent kes teab - ehk ostame suusad ja hakkabki suusatama," lisas Mannima naerdes.

Ann-Mari isa, suusamaailmas tuntud hooldusmees Are Mets, jätkab sel aastal koostööd Justyna Kowalczykuga, kellega Tatjanal on tekkinud sõbralikud suhted. "Meil on head suhted. Nad kutsuvad meid alati kaasa, kui mingile võistlusele sõidavad. Siin, Otepääl, käisid nad juunis. Oktoobri algul sõidame ilmselt koos nendega Ramsausse treenima," ütles Mannima.

Uue hooaja esimesed stardid peaksid toimuma novembri keskel Soomes esimese lume võistlustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles