Jõhvis toimub taas euroliiga etapp

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Rõõmuse hinnangul on HITO 15aastaste võistkonna mängijatel head eeldused, ent stabiilususe ja mängukindluse saavutamisel tulevadki kõige enam kasuks tugeva tasemega  euroliiga mängud.
Raul Rõõmuse hinnangul on HITO 15aastaste võistkonna mängijatel head eeldused, ent stabiilususe ja mängukindluse saavutamisel tulevadki kõige enam kasuks tugeva tasemega euroliiga mängud. Foto: MATTI KÄMÄRÄ

Reedest pühapäevani toimub Jõhvi spordihallis korvpalli euroliiga kuni 15aastaste poiste turniir, kus peale kohaliku HITO osalevad ka Tallinna, Soome, Läti ja isegi kauge Kasahstani klubid.

Kui euroliiga kuni 20aastaste turniiril võitis HITO võistkond mullu hõbemedali ja on ka tänavu lähedal nelja tugevama finaalturniirile pääsemiseks, siis nende edu eeskuju püüab järgida HITO 15aastaste võistkond. Euroliiga esimene etapp Lätis kõige edukamalt ei läinud, sest viiest mängust õnnestus võita vaid üks. Sellele vaatamata ei ole finaalturniirile pääsu võimalused veel kadunud. Lootuse elushoidmiseks tuleb kodusel etapil võita kõik viis mängu.

Stabiilsust napib

Võistkonna peatreeneri ja klubi juhi Raul Rõõmuse sõnul pole mängijate tõeline sisu jõudnud veel avaneda. "Esimene etapp ei õnnestunud kõige paremini. Jõukohane olnuks saada seal neli võitu, aga tuli vaid üks. Koosseis on meil päris hea, kõigil positsioonidel on head mängijad. Kuid andis tunda, et poistel on veel liialt vähe kogemusi sellistel turniiridel mängimiseks ja närv tuli sisse," rääkis Rõõmus võistkonnast, mis oma vanuseklassis kuulub Eestis praegu nelja tugevama hulka.

Rõõmus tahab, et poiste mäng saavutaks suurema stabiilsuse. "Vahel teevad nad väljakul selliseid imesid, et mul jääb suu ammuli. Samas tuleb mingil hetkel mängus tropp ette ja midagi ei õnnestu. Aga kuidagi teistmoodi mängukindlust juurde ei saagi, kui tuleb rohkem sellistel tugevatel turniiridel mängida," sõnas Rõõmus.

HITO võistkond on maakonna omaealiste koondis, sest seal on noori korvpallureid nii Jõhvist, Kohtla-Järvelt, Mäetaguselt, Iisakust, Toilast, Kohtlast kui Illukalt. Treener tõstab teiste seast esile 193 cm pikkuse keskmängija Indrek Kuldmaa, kes kuulub ka omavanuseliste Eesti koondisesse. "Aga ka teistel on korvpallimänguks head eeldused olemas. Kui ma võrdlen seda koosseisu U20 võistkonnaga, siis mitmete mängijate puhul on sarnaseid jooni, ja ma näen, et neist võib lähiaastatel saada päris hea järelkasv Ida-Virumaa korvpallile," ütles Rõõmus, kelle eestvedamisel on maakonnas sirgunud juba mitu põlvkonda korvpallureid.

Kauged külalised Kasahstanist

Jõhvi etapil osaleb kaheksa klubi. Mängijad ja treenereid tuleb kokku ligemale sada. Reede hommikust kuni pühapäeva lõunani kestval turniiril peetakse 20 mängu. Kõige eksootilisemaks osalejaks on mitme tuhande kilomeetri kauguselt saabuv poistevõistkond  Lääne-Kasahstanist Kaspia kaldal asuvast Atyrau linnast, mis varem oli tuntud Gurjevi nime all.

Kuigi Jõhvi spordihallis on viimasel ajal peetud  rohkesti põnevaid korvpallilahinguid nii Eesti meeste meistriliigas kui euroliiga U20 turniiril, loodab Rõõmus, et need ei ole siinset publikut liialt ära hellitanud. "Ka 15aastaste poiste mäng on vägagi haarav, eriti kui nad esindavad niivõrd erisuguste korvpallitraditsioonidega riike," ütles Rõõmus, kes usub, et koduseinte toetus innustab ka tema hoolealuseid endast kõike välja panema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles