Tatjana Mannimal on pöörane võistlusgraafik

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Mannima on lähedal rahvusvahelise pikamaasuusatamise sarja üldvõidule, kuid peab selle kindlustamiseks koguma punkte nii USA kui Šveitsi maratonil.
Tatjana Mannima on lähedal rahvusvahelise pikamaasuusatamise sarja üldvõidule, kuid peab selle kindlustamiseks koguma punkte nii USA kui Šveitsi maratonil. Foto: SCANPIX

Kaks maratoni nädalase vahega, neist üks Eestis, teine Ameerikas. Siis jälle Euroopasse ja kaks starti maailmameistrivõistlustel. Seejärel veel üks maraton. Seda kõike peab Tatjana Mannima jõudma teha kolme nädala jooksul. Mäng väärib riskimist, seda Kiviõli suusataja on lähedal pikamaasuusatamise sarja üldvõidule. 

Tatjana Mannima kindlustas neljanda kohaga Tartu maratonil oma liidrikohta pikamaasuusatajate rahvusvahelises võistlussarjas ja võtab nüüd ette võistlusreisi Ameerikasse, et koguda sealsel maratonil juurde esikoha säilitamiseks hädavajalikke punkte.

Läks määrdega alt

Kiviõlist pärit Mannima soovis Tartu maratonil jõuda kolme parema hulka, ent kehv pidamine raja teisel poolel nurjas selle võimaluse. "Ise olen selles süüdi. Hooldemehed soovitasid natuke rohkem pidamist panna, aga kartsin, et kaotan siis libisemises. Kuid rada muutus päris läikivaks ja maratoni teine pool oli minule üks suur kannatamine," sõnas Mannima.

Tartu maratoni neljanda kohaga kasvatas Mannima maratonisarjas punktide kogusummat 293ni. Et teisel kohal olevat Šveitsi suusatajat Seraina Bonerit kohal polnud, kasvas Mannima edu 53 punktile. Samas annab võit maratonil 100 punkti, teine koht 80 ja kolmas 60.  Pikamaasuusatamise sarjas FIS Marathon Cup on üheksast maratonist selja taga seitse. Ameerika Birkebaineri maraton toimub 23. veebruaril,  viimane etapp sõidetakse 11. märtsil Šveitsis Engadinis.

Juba täna lendab Mannima USAsse, et osaleda laupäeval 50 km pikkusel Birkebaineri maratonil. Järgmisel nädalal on ta aga Euroopas tagasi, sest neljapäeval peaks ta olema stardis Itaalias Val di Fiemmes toimuvatel suusatamise maailmameistrivõistlustel naiste teatesõidus. Laupäeval ootab teda ees põhiline distants tänavustel maailmameistrivõistlustel - naiste 30 kilomeetrit klassikas ühisstardist.

Tundmatu olukord

"See on minule täiesti uus ja tundmatu olukord," tunnistas Mannima, oskamata ennustada, kuidas nii tihe võistlusgraafik, pikad lennud ja ajavööndite muutumine tema vormile mõjuvad. "Muidugi tahaks MMil väga hästi esineda ja jõuda 30 km sõidus 30 parema hulka, aga samas ei saa ka Ameerikasse minemata jätta, sest maratonisarja üldvõidu jaoks on vaja punkte koguda," arutles ta.

Mannima hoiab eelkõige pöialt, et tervis sellisele valule vastu peab. "Pean ennast hoidma, pärast Tartu maratoni ongi kurk pisut kibe," sõnas ta. "Selliste pikamaasõitude järel on vaja taastumiseks aega. Seepärast olengi Tartu maratoni järel ainult hästi kergelt Otepääl suusatamas käinud."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles