Kiviõlis ehitatakse uut meeskonda

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõlis on jalgpall populaarne. Oma meeskonna mänge on viimastel hoooaegadel käinud vaatamas sadu inimesi.
Kiviõlis on jalgpall populaarne. Oma meeskonna mänge on viimastel hoooaegadel käinud vaatamas sadu inimesi. Foto: Matti Kämärä

Alates sellest aastast FC Irbis nime kandev Kiviõli jalgpalliklubi koosseisus on toimunud suured muudatused ja algaval hooajal on põhieesmärgiks koha säilitamine esiliiga tugevamas kümnes. 

Varasematel aastatel Tamme Auto nime kandnud Kiviõli meeskond tõusis esiliigasse 2008. aastal ja on kuulunud seal tugevamate hulka. Kahel korral  jõuti ka meistriliiga lävele, ent üleminekumängudel saadud kaotuste tõttu on Eesti eliitliiga uks jäänud siiski seni suletuks.

Eelmine hooaeg oli Kiviõli jaoks viimaste aastate üks viletsamaid. Vahepeal oldi isegi tagantpoolt eelviimasel kohal, ent hooaja lõpuks õnnestus tõusta siiski kuuendaks.

Panustatakse noortele

Kiviõli Irbise eestvedaja ja hinge Erik Šteinbergi sõnul on selleks hooajaks meeskonnas tehtud põhjalik uuenduskuur ja põhiraskust peavad hakkama kandma ka alla 20aastased mängijad. "Mõned "vanakesed" on meil siiski alles," sõnas Šteinberg, nimetades ründajat Tõnis Starkopfi, kaitsjat Dmitri Šelehhovi ja poolkaitsjat Deniss Suvorikovi. "Nemad peavad kandma  liidrirolli."

Meeskonda on lisandunud sel aastal nii leegionäre välismaalt kui teistest Eesti klubidest. Kõik need on noored mängijad. Näiteks väravasse asub 18aastane Kaha Maharadze Gruusiast. "Treeningmängudes on ta jätnud väga hea mulje. Vaatame, milleks on ta võimeline niiöelda pärislahingutes," sõnas Šteinberg.

Keskkaitses võtab koha sisse Vitali Sergejev Venemaalt. Tartust on tulnud noored Andres Verst ja Ervin Orav. Lisaks on koosseisus ka mitmeid Kiviõli oma kasvandikke.

"Kõik meiega liitunud noored on eraldi võttes tehnilised ja kiired mängumehed. Omaette küsimus on, kuidas meil õnnestub neist headest solistidest tugev ansambel kokku panna. Arvata võib, et vähemalt paar kuud kulub meil kokkumängu lihvimiseks ja oma mängujoonise leidmiseks. Hooaja algus kujuneb meile väga raskeks," sõnas Šteinberg, lisades, et oma kunstkattega väljaku puudumise tõttu on liigamängudeks valimistumine olnud heitlik. Põhiliselt on tulnud trenni teha Tallinnas.

Seetõttu ei saa treeneri sõnul selleks hooajaks ka suuri eesmärke seada. "Põhiline ülesanne on jääda hooaja lõpuks esiliigasse kümne tugevama hulka püsima. Kui sellega hakkame saame ja meeskond oma mängu leiab, võib järgmiseks aastaks juba kõrgemaid sihte seada," märkis Šteinberg.

Ida-Viru klubid vastamisi

Hooajal esimese mängu peab Kiviõli Irbis eelseisval laupäeval kell 14 Ahtme gümnaasiumi kunstmuruväljakul, kus vastaseks on tänavu esmakordselt esiliigasse kerkinud teine Ida-Viru klubi Jõhvi Lokomotiv. "Tegu on kogenud mängijatest koosneva meile hästi tuttava meeskonnaga. Kerget mängu meil loota ei ole. Peame pöörama kõvasti tähelepanu kaitsele ja lootma oma noorte kiirusele kontrarünnakutel," räääkis Šteinberg hooaja avamängust.

Jõhvi Lokomotivil on esiliigas selja taga juba kaks mängu. 2:2 mängiti viiki Tartu Tammeka duubli ja 1:1 Tallinna Levadia teise meekonnaga. Klubi kodulehel hinnatakse eriti kõrgelt teises mängus välja võideldud viigipunkti. Suur roll oli selles ka Lokomotivi väravavahil Valeri Smelkovil, kes tõrjus teisel poolajal Eesti noortekoondislase Nikita Kogeri löödud penalti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles