Ligi 700 seiklejat võitles väsimuse ja parmudega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel ajal kui Mariethe-Piret Niglas tegeles esimese lisaülesandega, kirve viskamisega, vaatasid ta võistluskaaslased Jonne Rooma ja Helen Mast kaarti.
Sel ajal kui Mariethe-Piret Niglas tegeles esimese lisaülesandega, kirve viskamisega, vaatasid ta võistluskaaslased Jonne Rooma ja Helen Mast kaarti. Foto: Rene Kundla

Sarnaselt maikuus peetud "Extar 48h" võistlusega saavutas ka nädalavahetusel keskusega Iisakus peetud "Xdreami" teisel etapil esikoha Vaude Matkasport.

Vaude oli olnud esimene aprillikuus Tallinnas peetud etapil. Eliitklassis kolmas oli Ida-Virumaa juurtega Tiit Peki võistkond Team Nike/GU Energy, kes kaotas ajaga 5.37 võitjaks tulnud võistkonnale poole tunniga.

Tähtis kaardilugemise oskus

Eliitrajal Ida-Virumaad esindanud võistkond Odav Hüdra (Timo Juursalu, Janari Rajas, Siim Karukäpp) oma esimesel sellelaadsel kogemusel veel kõrget mängu ei mänginud, olles rajal üle 10 tunni, kuid viimaseks nad ka ei jäänud.

"Raske oli, sest kaarti meist keegi eriti lugeda ei osanud, kuid katkestada ka ei tahtnud, sest teadsime, et oleme sel rajal ainus Ida-Virumaa võistkond. Eks saime algaja vitsad kätte," sõnas Timo Juursalu, kelle sõnul oli võistlusel ka positiivseid emotsioone. "Viimane, rullietapp tuli ilusti välja."

B-rajal esines edukalt Ida-Virumaa võistkond Adrekad (Kristina Suokas, Imre Poom, Enn Kukk), kes saavutas 151 võistkonna seas üldjärjestuses 28. koha, vahetades segavõistkondade arvestuses esimesel etapil saadud 23. koha seekord koguni 9. koha vastu.

"Koduseintest" oli abi

Imre Poomi sõnul võis päevaga rahule jääda, erilise elamuse andis kanuuetapp, kus kanuus oli ka ratas. "Puud olid ülimadalad ja rattarool jäi iga kaika taha kinni ehk võib öelda, et jalgratta rool oli kanuuetapi piduriks," muigas Poom finišis.

Poom tõi esile ka kodukohas võistlemise eelise. "Kui tavaliselt peame startima võistlustele hommikul kell seitse, siis nüüd saime kümneni magada," nentis Poom, kelle võistkond startis keskpäeval.

Naiskondadest sai B-rajal 19. koha võistkond Jonnemari - Helen Mast, Jonne Rooma ja Mariethe-Piret Niglas. "Saime selle kogemuse võrra rikkamaks, et kaarti tuleb lugeda ikka enne etappi, mitte pärast," tõdes finišis võistkonna kogenuim liige Mast.

Kui idavirulased parmude üle ei kurtnud, siis külalisvõistlejatele jätsid suured, paarisentimeetrised elukad peaaegu sama kustumatu mulje kui sõiduradadele veetud nn pealuud ehk ülisuure fraktsiooniga kivikillustik, mida mööda jalgrattaga sõita on üpris kurnav. Kokku sai kolmes klassis aja kirja 226 võistkonda ligi 700 võistlejaga.

Raja läbimiseks tuli joosta, ujuda, sõita ratta, kanuu ja rulluiskudega ning täita mitmeid lisaülesaneid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles