Spordiliit kutsub huvilisi end proovile panema uutel aladel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusatamine.
Suusatamine. Foto: Matti Kämärä

Ida-Virumaa spordiliit kutsub alanud liikumisaastal kõiki huvilisi avastama spordialasid, mida nad varem pole harrastanud, ja end nendel proovile panema. 

Nagu sarja nimi "Minu esimene võistlus" ütleb, oodatakse võistlustele neid, kes pole sellel alal varem võistelnud. Võistlustel tutvustavad oma ala spetsialistid nii ala olemust kui ka reegleid.

Pingevaba esimene samm

"Enamik alasid on individuaalalad, võistkondlikest aladest on programmis võrkpall ja jalgpall," rääkis projekti eestvedaja, Ida-Virumaa spordiliidu juhatuse liige Jaak Rooden.

Ta lisas, et kuna kõik algajad vahel pelgavad kogenud võistlejatega ühele võistlusele tulla, siis nüüd pakutakse võimalust mõnusas seltskonnas pingevabalt proovida, kuidas  üks või teine spordiala sobib ja sellel võistlemine meeldib.

Samas võiks inimestel, kes harrastavad näiteks jooksmist või suusatamist, olla huvitav proovida oma võimeid ka muudel aladel ning nad saavad kutsuda kaasa sõpru ja tuttavaid. Nii suureneb maakonnas oma lõbuks spordiga tegelejate hulk ning siis on põhjust tulevikus korraldada veelgi rohkem üritusi.

Aasta jooksul toimuvad võistlused 14 spordialal. "Kalender pole veel lõplikult paigas," sõnas Rooden. Aladest on peale võrkpalli ja  jalgpalli kavas ka suusatamine, jooks, orienteerumine, petank, õhupüssist laskmine, rulluisutamine-suusatamine, jalgrattasport, kabe, male ja ujumine.

Korraldajad on võistluste spektri teinud võimalikult laia. "Kuigi õhupüssist laskmisel pole otsest kokkupuudet liikumisega, kui mitte arvestada kuuli lendu, siis arvestusega, et maakonna edukaim sportlane on laskja, oleks olnud patt seda ala huvilistele mitte tutvustada," ütles Rooden.Võisteldakse ausa mängu põhimõttel. See tähendab, et lauskontrolli, kas inimene on varem sellel alal võistelnud või mitte, ei tehta. "Ma ei näe ka selles ohtu, kui tuleb võistlusele inimene, kes mõnikümmend aastat tagasi on alaga kokku puutunud. Eelkõige on selle sarja korraldamisel soov tutvustada võistluste kaudu eri spordialasid ja kutsuda sportima uusi inimesi," sõnas Rooden, lisades, et ka need, kes on varem võistelnud näiteks asutuse-ettevõtte suvepäevadel, ei peaks pelgama võistlema tulla.

Sarja "Minu esimene võistlus" (MEV) eesmärk on Roodeni sõnul anda inimesele elu esimene võimalus osaleda avalikult korraldatud võistlusel ning saada sel alal esimest korda tulemus ametlikku protokolli.

Algust tehakse lauatennisega

Esimene võistlus  on kavas pühapäeval, 19. jaanuaril Jõhvi spordihallis, kus kell 18 on kavas lauatenniseturniir. "Enne peetakse seal sulgpallivõistlust ja loodame, et ka mõned sulgpallurid jäävad lauatennist proovima," sõnas Rooden.

Nädal hiljem saavad kõik huvilised panna oma võimeid proovile MEV+ raames Jõhvi lauatennise seeriavõistluse esimesel etapil.MEV+ on sari, kus võisteldakse esimest korda koos teistega, kellel on sellel alal juba kogemused olemas. "Meie soov on, et need, kes tulevad esimest korda omavahel võistlema, osaleksid hiljem ka teistel võistlustel," ütles Rooden. MEV sarjas osalejaid ootavad võistlustel auhinnad. Peale paremate saavad neid ka aktiivsemad osalejad ning aasta lõpus loositakse välja peaauhinnad. "Me ei ole  seadnud eesmärgiks, et auhinnad oleks väga suured, tähtsam on osalemisrõõm ja nauding hästi korraldatud võistlusest," ütles peakorraldaja,

Ta lisas, et väga suuri osalejate numbreid esimesel aastal ei oodata. "Tegu on omamoodi katsega, kuidas selline asi inimestele sobib. Kuna pole kuulnud, et kuskil sellist sarja varem oleks korraldatud, siis puuduvad ka võimalused kellegi kogenumaga konsulteerida," tõdes Rooden.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles