Valdade talimängud tulevad sel aastal tubased

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kaks aastat tagasi Jõgevamaal peetud mängudel aitasid vallajuht Veljo Kingsepa saadud punktid kiiruisutamises Mäetaguse valla väikevaldade arvestuses esikohale, siis seekord peab ta piirduma vaid juhtide võistlusega.
Kui kaks aastat tagasi Jõgevamaal peetud mängudel aitasid vallajuht Veljo Kingsepa saadud punktid kiiruisutamises Mäetaguse valla väikevaldade arvestuses esikohale, siis seekord peab ta piirduma vaid juhtide võistlusega. Foto: RENE KUNDLA/pildid.sportiv.ee

Nädalavahetusel toimuvad Ida-Virumaal Eesti valdade talimängud, mis aga lumepuudusest tulenevalt toimuvad sel aastal suuremas osas tubastes tingimustes.

Ainus ala, mida õues on võimalik läbi viia, on mäesuusatamine. Kiviõli mäel püsib ühel nõlval kunstlumi loodetavasti veel laupäeva hommikuni ning Eesti maasportlaste kõige osavamad ja uljamad mäest alla kihutajad õnnestub välja selgitada.

Lumi läinud

Seevastu talimängude ühel põhialal - murdmaasuusatamises - jäävad eile langetatud otsusega kõik sõidud ära, kuna isegi Pannjärvel ei ole enam vajalikus koguses lund säilinud.

Alutaguse puhke- ja spordikeskuse tegevjuht Tarmo Kollo tõdes, et Pannjärvel on metsa vahel mõnes kohas veel jäist rada alles, aga selle peal suusavõistlusi pidada oleks ohtlik. Lisaks on suusastaadion muutunud täiesti kasutuskõlbmatuks. "Suusaorienteerumise maailmameistrivõistlused õnnestus nibin-nabin ära pidada, kuigi pühapäeval toimusid need juba üsna vesistes ja lumevaestes tingimustes," rääkis Kollo.

Enamik laupäeval ja pühapäeval toimuvate talimängude võistlustest koondub Jõhvi. Mängude ühe korraldaja, Ida-Virumaa spordiliidu esimehe Rene Kundla sõnul peaks osalejate arv ulatuma 700 kanti. Korvpalliturniiril võistleb 16 meeskonda ja 11 naiskonda. Lauatennisemängijaid on üle saja, samuti kabetajaid ja maletajaid. Mäesuusatajaid on 160 ringis. Vallajuhtide mitmevõistluses osaleb ligikaudu 30 vallavanemat ja volikogu esimeest.

Kundla sõnul pole nii suure osavõtjate arvuga spordisündmust, kus võisteldakse korraga mitmel alal, Ida-Virumaal palju aastaid toimunud.

Mäetaguse kaitseb tiitlit

Kõige sportlikumad vallad selgitatakse kahes kategoorias - kuni 2000 elanikuga ja suuremad. Eelmisel aastal saavutas väiksemate valdade arvestuses üldesikoha Mäetaguse vald.

Kundla hinnangul peaks Mäetaguse ka sel aastal olema üks esikoha favoriite. Ida-Viru omavalitsustest konkureerivad üldarvestuses, mis eeldab vähemalt neljal alal osalemist, veel Lüganuse, Jõhvi ja Iisaku vald. Toila vald peaks kaasa tegema kolmel alal.

Talimängude lühike avatseremoonia toimub laupäeval kell 10.55 Jõhvi spordihoones, kus asub ka võistluste staap ja toimuvad meeste korvpalliturniiri mängud. Osalejate puhkeõhtu toimub laupäeva õhtul Jõhvi Vanameistri pubis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles