Kohtla-Järve tõstjaneiu tähistas 16. sünnipäeva uue Eesti rekordiga

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Angelina Matjuhhina ja tema treener Anatoli Sosnovski Ida-Virumaa paremate sportlaste tunnustamisel.
Angelina Matjuhhina ja tema treener Anatoli Sosnovski Ida-Virumaa paremate sportlaste tunnustamisel. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

16aastaseks saanud Kohtla-Järve neiu Angelina Matjuhhina püstitas Iirimaal uue Eesti rekordi naiste tõstmises, saades kahe tõste kogusummas sirgetele kätele 160 kilo. 

Selle tulemusega saavutas Anatoli Sosnovski käe all harjutav ja Kohtla-Järve spordiseltsi Kalev esindav neiu Euroopa Liidu riikide karikavõistlustel kuni 17aastaste neidude arvestuses teise koha. 

Angelina rebis 69 kilo ja tõukas 91 kilo. Teda edestas vaid temast vanem ja kergem Monika Szymanek Poolast. Kahe tõste kogusummas kujunes Kohtla-Järve neiu tulemuseks 160 kilo, mis on uus Eesti täiskasvnute rekord. 

Sel võistlusel selgitati paremusjärjestus Sinclairi koefitsienditabeli põhjal, mis arvestab ülessikutatud raskust ja sportlase kehakaalu suhet. 

"Angelinal on olnud pingeline aasta: ta lõpetas 9. klassi, valmistus eksamiteks ning muidugi närveeris," selgitas treener Anatoli Sosnovski. "Aega spordiga tegelemiseks jäi vähem, kui tahtnuks, ent ta pingutas ja tõestas taas, et on omaealiste seas Euroopa üks tugevamaid tõstjaid. Nõnda tegi ta endale 16. sünnipäevaks suurepärase kingituse."

Matjuhhina tänavuse hooaja kõige tähtsam jõuproov on  detsembris Iisraelis toimuvad Euroopa meistrivõistlused. 

Eestit esindas Iirimaal Ida-Virumaalt ka 13aastane Emely Raud (SK EDU), kes  saavutas tulemusega 56 kilo rebimises ja 68 kilo tõukamises kuni 15aastaste neidude seas kaheksanda koha. 

Eesti koondis saavutas Iirimaal kokkuvõttes 7. koha. Sosnovski sõnul oli Iirimaal kõige raskem katsumus reisiväsimusega toimetulek. "Kohale jõudsime väga hilja ja tõusta tuli vara, kuid tüdrukud said hakkama."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles