17 riigi koondised selgitavad Mäetagusel tänavust kettagolfi maailmameistrit

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Kolmapäeval tehti Mäetagusel algust alagrupimängudega.
Kolmapäeval tehti Mäetagusel algust alagrupimängudega. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Mäetagusel algasid eile hommikul võistkondlikud kettagolfi maailmameistrivõistlused, kus osalevad 17 riigi koondised kokku 150 sportlasega.

Kaugematest riikidest saabuvad Mäetagusele Uus-Meremaa, Austraalia, Kanada ja USA koondised. 

Maailmameistrivõistluste tehnilise direktori Timo Juursalu sõnul on rahvusvahelise tiitlivõistluse korraldamine Alutaguse valla jaoks suur väljakutse. Arvestades, et paljud osalejad on saabunud siia peredega, on olnud ka paras katsumus neile kõigile lähikonnas majutuskohtade leidmine. "Kõik Alutaguse valla majutusasutused on täis, osa võistlejaid ööbib ka kaugemal," sõnas ta. Juursalu märkis, et osa sportlasi on tingimuste suhtes nõudlikumad kui teised, kuid eriti need, kes on näiteks kaugelt Austraaliast või Uus-Meremaalt kohale jõudnud, pole esitanud mingeid erilisi soove.

Tema sõnul kavandati sportlastele ka Ida-Virumaa ekskursioone, aga kuna võistluspäevad on pikad, siis selleks aega ei jää. Paljud varem Mäetagusele saabunud külalised on aga omal käel Ida-Virumaal ringi vaadanud. Ühel õhtul tutvustab Meelis Pällo Mäetagusel kettagolfimängijatele aga kirveheitmise kunsti.  

Kaheksaliikmelise Eesti koondise kapteni Raimo Kimmeli sõnul on eesmärk parandada eelmistel maailmameistrivõistlustel saavutatud neljandat kohta ehk sihikul on medal. "Vaim ja motivatsioon on kõigil väga head," sõnas ta.

Avamäng Leedu vastu lõppes Eesti jaoks ülekaaluka 7:1 võiduga.  

Eesti koondisesse kuuluvad Kristo Raik (MPO), Rasmus Metsamaa (MPO), Siim Isup (MPO), Sven Pajus (MPO), Mauri Villmann (MJ18), Maris Perendi (FPO), Raimo Kimmel (MP40) ja koondise noorimana vaid 13aastane Mathias Villota (MJ18).

Neli päeva kestval mõõduvõtmisel selgub tänavune maailmameister laupäeval, kui kell 9 algab poolfinaal- ja kell 13 finaalmäng. Otseülekandeid maailmameistrivõistlustest on võimalik näha ka Postimehe veebi vahendusel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles