Laupäeval tuleb Jõhvis 350 euro nimel Keenia ja Etioopia duell

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Jõhvi peaks Keenia jooksjale Ibrahim Mukungale juba päris hästi tuttav paik olema: kahel eelneval aastal on ta siinse rahvajooksu võitnud ja tuleb nüüd noolima kolmandat võitu.
Jõhvi peaks Keenia jooksjale Ibrahim Mukungale juba päris hästi tuttav paik olema: kahel eelneval aastal on ta siinse rahvajooksu võitnud ja tuleb nüüd noolima kolmandat võitu. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kahel eelneval aastal Jõhvi rahvajooksu võitnud keenialane Ibrahim Mukunga on sel laupäeval 34. korda toimuva võistluse favoriit number üks, kes peaauhinna − 350 eurot − tasku võib pista. Ent talle tuleb konkrentsi pakkuma Etioopia jooksja Mohhamed Nedi. 

Võistluse peakorraldaja, Jõhvi kergejõustikuentusiast Allan Valk teatas, et  esmaspäeval pani Mukunga end ka tänavusele rahvajooksule kirja. Teisipäeval lisandus stardinimekirja ka Etioopia jooksja Mohhamed Nedi, kes esindab Eestis toimuvatel võistlustel Enn Selliku jooksukooli. 

Mõlemad aafriklased olid stardis ka laupäeval toimunud Tallinna sügisjooksu 10 km rajal. Seal oli keenialane etiooplasest kaks minutit kiirem - Mukunga sai 3. ja Nedi 9. koha.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles