16aastane Kohtla-Järve neiu tõstis pea kohale 90 kilo

Põhjarannik
Copy
Angelina Matjuhhina ja tema treener Anatoli Sosnovski seavad kõrgeid eesmärke ning saavutavad neid.
Angelina Matjuhhina ja tema treener Anatoli Sosnovski seavad kõrgeid eesmärke ning saavutavad neid. Foto: Erakogu

Kohtla-Järve spordiseltsi Kalev esindav 16aastane Angelina Matjuhhina tõukas pea kohale 90 kilo kaaluva kangi ja saavutas Rumeenia pealinnas Bukarestis toimunud kuni 23aastaste meistrivõistlustel kümnenda koha.

Matjuhhina treeneri Anatoli Sosnovski sõnul pääses tema õpilane varasemate tulemustega Euroopa 12 tugevama tõstja sekka ning juba see on suur edu. "Mõistsime, et endast vanemate ja kogenumate vastastega võistleda saab olema Angelinal raske, ning seadsime endale ülesandeks pääseda esikümnesse. Angelina alt ei vedanud: rebides 67 ja tõugates 90 kilo, saavutas ta kogusummas 157 kiloga 10. koha."

Vanemate konkurentidega võistlemise kogemus kulub Kohtla-Järve tõstjal õige pea ka ära: 6.-12. detsembrini toimuvad Iisraelis Euroopa noorte meistrivõistlused. Anatoli Sosnovski plaanib sinna viia peale Angelina Matjuhhina ka Artjom Matjuhhini. 

"Valmistume väga põhjalikult. Need võistlused pole mitte lihtsalt meie soov oma jõud proovile panna: edukatel võistlustel kogutud punktid aitavad lähemale meie kõige suuremale unistusele − pääseda kunagi olümpiamängudele."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles