Kohtla-Järve hokimeeskond alustas hooaega kahe üllatusvõiduga

Põhjarannik
Copy
Kohtla-Järve hoki 20aastane kasvandik Andrei Rozinko on tänavuse hooaja kahes mängus löönud juba kolm väravat.
Kohtla-Järve hoki 20aastane kasvandik Andrei Rozinko on tänavuse hooaja kahes mängus löönud juba kolm väravat. Foto: HC Everest

Viimastel aastatel Eesti jäähokimeistrivõistlustel peksupoisi rollis olnud Kohtla-Järve HC Everest on tänavust hooaega alustanud kahe üllatusvõiduga. 

Hooaja avamäng ühe viimaste aastate Eesti hoki valitseja Tartu Välk 494 vastu kujunes tasavägiseks põnevuslahinguks. Tartu oli saamas 5:4 võitu, kui üks sekund enne normaalaja lõppu määras kohtunik Kohtla-Järve kasuks karistusviske, mille 20aastane Andrei Rozinko ka realiseeris, viies kohtumise lisaajale. 

Järgnenud 15 minuti jooksul ei õnnestunud kummalgi meeskonnal otsustavat väravat visata. Karistusvisete seerias suutis ainsana litri vastase väravasse toimetada Everesti 17aastane ründaja Maksim Tšaltsev, tuues oma meeskonnale 6:5 võidu. 

Läinud laupäeval oli Everest koduhallis 350 kaasaelaja toel vastamisi kodumaakonna rivaali Narva Paemurru spordikooliga (PSK), kes on viimastel aastatel olnud kindlalt Ida-Virumaa parim hokimeeskond. 

Seekordses mängus oli aga domineeriv pool Kohtla-Järve, kel õnnestus teise kolmandikaja keskel pääseda 5:2 juhtima. Narva suutis küll vahet vähendada ja hoida pinget lõpuminutini, kuid lõpuks sai Everest juba teise üllatusvõidu 7:5. 

Varasemate hooaegadega võrreldes on klubi oma kasvandikud saanud vanemaks, meeskonna tugevdamiseks on kaasatud on ka Venemaa hokimehi ja teiste Eesti klubide mängijaid. Viimases võidumängus viskasid kaks väravat Oskar Levin, Jegor Antonenko ja Andrei Paršin, korra skooris taas Andrei Rozinko. 

HC Everest on nelja punktiga meistrivõistluste liider. Narva on esialgu nulli peal, sest lisaks Kohtla-Järvele allajäämisele kaotasid nad ka Tallinna Pantritele 2:4. Eesti jäähokimeistrivõistlustel osaleb sel aastal viis meeskonda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles