Ilmar Taluste: mul on hea meel, et mu õpilased on elus edasi jõudnud

Erik Gamzejev
Copy
Ilmar Taluste asus Kohtla-Järve spordikooli õppealajuhatajana tööle 1965. aastal ning on sealtpeale olnud üle poole sajandi Ida-Virumaa spordielu silmapaistvamaid korraldajaid.
Ilmar Taluste asus Kohtla-Järve spordikooli õppealajuhatajana tööle 1965. aastal ning on sealtpeale olnud üle poole sajandi Ida-Virumaa spordielu silmapaistvamaid korraldajaid. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Mu õpilased pole jõudnud suurte tiitlivõitudeni, aga mul on hea meel, et suurem osa nendest on elus edukalt edasi jõudnud," ütleb endine maadlustreener ja Ida-Virumaa spordielu silmapaistvamaid eestvedajaid Ilmar Taluste, kes pälvis pühapäeval Eesti kultuurkapitali aastapreemia. 

Rohkem kui pool sajandit spordielu korraldamisega tegelnud ja sel reedel 82. sünnipäeva tähistav vanahärra on tegus praegugi. Paaril-kolmel päeval nädalas teeb ta Kohtla-Järve spordiseltsi Kalev juhatuse liikmena paberitööd. Tema valdkond on praegu liikumisharrastuse, mälumängude ja petangiürituste korraldamine. Eesti spordiajaloo seltsi liikmena tegeleb ta kohaliku spordielu talletamisega ja tema eestvedamisel on ilmunud mitmeid brošüüre. Füüsilise koormuse saab ta kätte kodutalus Vasaveres maatööd tehes.  

Maadlus aitab elus edasi jõuda 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles