VIDEO Kohtla-Järve volikogu vastasleerid tegid teineteisele vimkaga kingitusi

Erik Gamzejev
Copy
Opositsioonisaadik Vladimir Tšuzaz kinkis linnapea Toomas Naelale raamatu "Kriminaalne Eesti", et ta viiks end kurssi Kohtla-Järve linna korruptsiooni ajalooga.
Opositsioonisaadik Vladimir Tšuzaz kinkis linnapea Toomas Naelale raamatu "Kriminaalne Eesti", et ta viiks end kurssi Kohtla-Järve linna korruptsiooni ajalooga. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Esmaspäevse Kohtla-Järve volikogu istungi lõpus asusid opositsiooni- ja koalitsioonileerid vastastikku vimkaga kingitusi tegema.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirjast volikogusse valitud Vladimir Tšuzas kinkis linnapea Toomas Naelale Svetlana Loginova raamatu "Kriminaalne Eesti" venekeelse raamatu. Selles on muuhulgas juttu ka Kohtla-Järve keskerakondliku linnavõimu korruptiivsetest suhetest firmaga N&V, kes sai jõustunud kohtuotsuse põhjal linnalt ligikaudu miljon eurot kriminaalset tulu. 

Tšuzas põhjendas sellise kingituse tegemist sellega, et linnapea viiks end paremini kurssi Kohtla-Järve linna lähiajalooga. 

See oli vihje hiljutisele volikogu istungile, kus sotsist volikogu liige Eduard Odinets küsis linnapea Toomas Naelalt enne linnavalitsuse ametisse kinnitamist, kas ta ei karda oma valitsusse võtta finantsjuhtimise eest vastutama Ljudmila Jantšenkot, kuna tema vastutas linna raha eest ajal, kui "linnakassast varastati üle miljoni euro", viidates korruptsiooniloole, kus N&V sai kriminaalset tulu. Toomas Nael  vastas tookord, et ta ei tea sellest loost väga palju.

Seejärel sisenes volikogu saali end Ded Moroziks nimetanud tegelane, keda asus assisteerima volikogu aseesimees Maria Merkulova, kes pääses volikogusse valimisliidust Progress ja kes töötab osaühingu N&V juhatuse liikmena. 

Merkulova kinkis oma koalitsioonipartnerile Keskerakonnale kringli, öeldes, et nad hoiavad kokku ja on sõbralikud. 

Opositsioonisaadikutele kinkis ta aga küünlaid märkides, et küünaldes tuleb soojust ja neid süüdates on näha, et maailm ei ole must-valge.

Opositsiooniliidrile Eduard Odinets andis Merkulova üle kinopileti nimetades teda "kaduma läinud artistiks". Ta ütles, et soovib siiralt, et Odinets vaataks mõnda tõsist filmi. "Võib-olla vahetate siis ka oma ampluaad ja tulete välja vodevilli rollidest ja muutute tõsisemaks inimeseks," ütles Merkulova ja lisas Odinetsi suunas näppu vibutades, et ta kunagi kedagi ei solvaks. 

Ded Moroz andis aga Odinetsile üle Oscari kujukese kui lõppeva aasta parimale näitlejale.

Samuti opositsiooni kuuluva valimisliidu Restart Kohtla-Järve juhile Janek Pahkale kinkis Merkulova siili ja kilpkonna kujud soovides, et ta oma teravad okkad jätaks vanasse aastasse ja saaks juurde kilpkonna rahulikku meelt. 

Merkulova ütles, et viis kingituste jagamise tseremoonia volikogus läbi vene keeles, kuna saalis oli palju venekeelseid inimesi ja see juhtus spontaanselt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles