Anatoli Sosnovski tuli Poolas veteranide maailmameistriks

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Anatoli Sosnovski sõitis Poolasse võistlema traumast hoolimata ning saavutas seal suurepärase tulemuse.
Anatoli Sosnovski sõitis Poolasse võistlema traumast hoolimata ning saavutas seal suurepärase tulemuse. Foto: Erakogu

Kohtla-Järve tuntud jõualade treener Anatoli Sosnovski võitis Poolas peetud veteranide maailmameistrivõistlusel tõstmises kuni 70aastaste seas esikoha.  

"Oli palav: väljas oli 32 kraadi, saalis aga, kus soojendust tegime, koguni 40 kraadi," rääkis Sosnovski. "Närveldamist lisas viis päeva enne võistlust saadud jalatrauma. Ent juba paar aastakümmet tagasi mu esimeselt treenerilt Lev Pissarevskilt saadud karastus ei lubanud mul loobuda − võitlen alati lõpuni. Jätkasingi treenimist, sõitsin kohale ja võitsin."

Võistlus ei olnud kerge: eri riikidest oli mõõtu võtma tulnud 12 tõstjat. Sosnovski tunnistas, et jalatrauma ei võimaldanud tal tõstekangiga korralikult kükitada, ent siis meenus vana tehnika, mida ta oli juba nooruses kasutanud. Lõpptulemusena kõik õnnestuski: kolm õnnestunud katset ja parim tulemus 82 kilo.

Nüüd täiendab uus meistritiitel tõstesportlase pikka võitude nimekirja.

"Kõiki mu maja seinu ehivad medalid, karikad ja diplomid. Ehk aitab võistlemisest?" tunnistas sportlane, et selliseid mõtteid on tal aeg-ajalt olnud. "Loorberitele puhkama jääda pole lasknud tõstespordimeister Igor Popov, veendes, et veel on püssirohtu sarves ja tuleb edasi pingutada. Tema aitas mind nii moraalselt kui ka materiaalselt − sellised sõidud on mulle endiselt kallid ning linna toetust nagu varem ei ole samuti," rääkis Sosnovski.

"Siiralt tänulik olen ka Urmas Treierile, kes töötas välja võidustrateegia vastaste alistamiseks ja lahendas paljud korralduslikud küsimused," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles