Täiendatud Iisaku lähistel hukkus liiklusõnnetuses päästjast nelja lapse isa

Erik Kalda
, ajakirjanik
Uuendatud 24. jaanuar 2024, 21:52
Copy
Avariipaik Täriveres.
Avariipaik Täriveres. Foto: Politsei

Kolmapäeva hommikul Alutaguse vallas Iisaku lähistel toimnud autode kokkupõrkes hukkus noor mees ning tema laps sai raskelt viga.

Veidi pärast hukkunuga õnnetust juhtus samas kohas teine avarii, kus sai inimene raskelt viga.
Veidi pärast hukkunuga õnnetust juhtus samas kohas teine avarii, kus sai inimene raskelt viga. Foto: Politsei

24. jaanuari hommikul kella 9 paiku sai häirekeskus teate, et Alutaguse vallas Tärivere külas Jõhvi-Tartu-Valga teel on juhtunud liiklusõnnetus.  

Esialgsetel andmetel kaotas veoautot Scania juhtinud 34aastane mees libeduse tõttu sõiduki üle kontrolli ning selle haagis sattus külglibisemisse, kus põrkas kokku vastassuunas liikunud sõiduautoga Renault. 

Õnnetuses hukkus sõiduauto juht, 39aastane Kohtla-Järve päästekomando töötaja, nelja lapse isa Ülari Maidla. Koos temaga oli autos tema 10aastane laps, kes sai raskeid vigastusi.

Päästeameti teatel ei täitnud hukkunu sel päeval ametikohustusi. 

Tee avariipaigas ja piirkonnas oli ja on väga libe, mistõttu palub politsei autojuhtidel olla ettevaatlikud ning vältida järske manöövreid ning möödasõite, teatas politsei.

Politsei alustas sündmuse uurimiseks kriminaalmenetlust.

Avariipaiga vahetus läheduses toimus veel teinegi liiklusõnnetus, kus Volkswagenit juhtinud 47aastane naine nägi teel juhtunud liiklusõnnetust ning alustas pidurdamist, ent kaotas sõiduki üle kontrolli, vajus teepervele hange ning jäi sinna kinni. Autos kaasa sõitnud mees läks autost välja kontrollima, kas nad saavad ise hangest välja, kuid samal ajal tuli Jõhvi poolt sõiduato Mazda, mida juhtis 49aastane mees. Sellegi auto juht kaotas libeduse tõttu sõiduki üle kontrolli ning sõitis otsa mehele, kes seisis Volkswageni esiosa juures.

Mees sai liiklusõnnetuse tagajärjel raskeid vigastusi ja viidi haiglasse.

Juhid olid kained ja juhtimisõigusega.

"Kaks tänahommikust rasket liiklusõnnetust kinnitavad, et teeolud on jätkuvalt rasked, mistõttu palume inimestel olla liikluses ettevaatlikud. Viimaste päevade ilmad on olnud väga heitlikud ning teed jäised ja libedad," lausus Jõhvi politseijaoskonna patrullpolitseinik Artur Medvedev.

Ta kutsus üles sõitma ettevaatlikult, vastavalt tee- ja ilmastikuoludele. "Piirkiirus ei ole kohustuslik, me kõik soovime turvaliselt koju jõuda," lisas ta.

Kõik õnnetuse täpsemad üksikasjad on alles selgitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles