Juunioride MMil vägeva sõidu teinud Aveli Uustalul jäi edasipääsust puudu ...0,08 sekundit

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aveli Uustalu sai Soomes Lahtis toimuvatel juunioride maailmameistrivõistlustel sprindis 80 osaleja seas 31. koha.
Aveli Uustalu sai Soomes Lahtis toimuvatel juunioride maailmameistrivõistlustel sprindis 80 osaleja seas 31. koha. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Pühapäeval Soomes Lahtis alanud juunioride maailmameistrivõistlustel suusatamises tegi Illuka neiu Aveli Uustalu sprindis vägeva sõidu, saades 31. koha. Veerandfinaalist jäi lahutama vaid tabamatu viiv - 0,08 sekundit.

Alutaguse suusaklubi treeneri Timo Juursalu sõnul alustas Aveli 1,4 km pikkust sprindi kvalifikatsioonisõitu väga ägedalt, näidates esimeses vaheajapunktis 12. ja teises 20. aega. Lõpus langes ta aga 31. kohale, mis tähendas esimesena veerandfinaalsõidust väljajäämist. 30. koha saanud itaallanna oli temast vaid 0,08 sekundit kiirem.

Konkurentsi tihedust näitab aga seegi, et Aveli Uustalu ise edestas tema selja taha jäänud Sloveenia neiut 0,01 sekundiga ehk sama napilt nagu Thomas Wassberg ajalukku läinud 1980. aasta Lake Placidi olümpia 15 km sõidus Juha Mietot.

"Aveli tegi hea sõidu, aga nii napp veerandfinaalist väljajäämine jääb kripeldama," tõdes Juursalu.

31. kohale annab kaalu teadmine, et stardis oli 80 suusatajat. Uustalu oli eelsõidus 20. aja välja sõitnud Hanna-Brita Kaasiku järel paremuselt teine eestlanna. Samas oli ta kiirem mitmetest selliste suurte suusamaade, nagu Soome, Saksamaa, Itaalia ja Šveits, suusaneidudest.

Järjekordne ebaõnn tabas aga Vane Vähki, kel on varem mitmed rahvusvahelised võistlused nurjunud kukkumiste või kepi purunemiste tõttu. Seekord heasse vormi tõusnud Vane Vähk aga hooaja kõige tähtsama starti ei jõudnudki, kuna Timo Juursalu sõnul haigestus ta nädal alguses angiini.

Et Vane Vähk olnuks suuteline heitlema eelsõidust edasipääsu eest, näitab seegi, et Martin Himma, kellele ta jäi nädala eest Eesti noorte meistrivõistlustel alla ülinapilt, sõitis juunioride MMil välja 27. aja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles