Aveli Uustalu võitis Tallinna maratoni

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aveli Uustalu on nüüd hakkama saanud ka esimese Estoloppeti sarja kuuluva maratonivõiduga täiskasvanute arvestuses.
Aveli Uustalu on nüüd hakkama saanud ka esimese Estoloppeti sarja kuuluva maratonivõiduga täiskasvanute arvestuses. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik.

18aastane Aveli Uustalu teenis oma esimese maratonivõidu täiskasvanute seas, olles laupäeval toimunud Tallinna maratonil naiste arvestuses kõige kiirem.

Alutaguse suusaklubi esindav Uustalu läbis põhidistantsi 38 km ajaga 1.51.55 ja edestas naistest järgmisena finišisse jõudnud Heleri Kivilit enam kui kolme minutiga.

Aveli Uustalu sõitis Estoloppeti sarja kuuluvat Tallinna maratoni tõusvas joones ja kerkis naiste arvestes liidriks distantsi teises pooles.  Kui poolel maal edestasid teda 52 meest, siis finišis jäi neid ettepoole vaid 43.

Üldarvestuses jõudis ajaga 1.44.34 idavirulastest esimesena finišisse Allain-Marco Anton, kes sai kümnenda koha ja oli parim vanuseklassis M20. Kogu distantsi samuti samuti konkurentidest mööda rühkinud Anton jäik finišis maratoni võitnud Henri Roosile alla 3 minuti ja 15 sekundiga.

Danny-Rocco Anton jäi kaksikvennast maha 38 sekundiga ja sai samas vanuseklassis kolmanda koha. Ülldarvestuses jõudis ta finišisse 19ndana. Kaspar Krauvärk oli temast kaks kohta tagapool.  Nii vennad Antonid kui Krauvärk esindavad samuti Alutaguse suusaklubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles