Ida-Viru neiu püstitas Eesti täiskasvanute rekordi

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste 3000 meetri käimises kuulus kogu poodium vaid idavirulastele. Uue Eesti rekordiga võitis meistritiitli  Jekaterina Mirotvortseva. Tema kõrval Anna Tipukina ja Jekaterina Tsõpina.
Naiste 3000 meetri käimises kuulus kogu poodium vaid idavirulastele. Uue Eesti rekordiga võitis meistritiitli Jekaterina Mirotvortseva. Tema kõrval Anna Tipukina ja Jekaterina Tsõpina. Foto: Eesti Kergejõustikuliit

16aastane Sillamäe neiu Jekaterina Mirotvortseva tuli pühapäeval uue Eesti täiskasvanute rekordiga Eesti meistriks 3000 meetri käimises. 

Sillamäe Kalevit esindav Mirotvortseva läbis 3000 meetrit ajaga 13.49,43, mis on kaheksa sekundit parem tema enda poolt aasta tagasi püstitatud eelmisest rekordist. Uus rekord on ka rahvusvahelises klassis arvestatav tulemus - maailma tänavuse sisehooaja edetabelis annab see 30. koha. 

Sillamäe tuntud kergejõustikutreeneri Jevgeni Terentjevi õpilasele kuuluvad nüüd sama tulemusega Eesti siserekordid ka vanuseklassides U23, U20 ja U18. 

Naiste käimises kuulus Eesti talvistel meistrivõistlustel kogu poodium nagu viimastel aastatel tavaks, vaid Ida-Virumaa käijatele. Hõbemedal läks Kohtla-Järve klubi Atleetika 22aastasele sportlasele  Anna Tipukinale, kes kaotas võitjale ligemale minutiga. Kolmandaks tuli 16aastane Jekaterina Tsõpina Sillamäe Kalevist. 

Eesti talviseks meistriks tuli ka Reena Koll Jõhvi klubist Visa, kes ületas teivashüppes 4.15, mis on tema parim tulemus tänavusel sisehooajal. 

Oma esimese medali täiskasvanute arvestuses võitis 16aastane Pippi-Lotta Enok. Samuti Visa esindav Enok jõudis 60 meetri tõkkejooksus finišisse teisena, võites hõbemedali 0,01 sekundilise eduga kolmanda koha ees. Enoki aeg täiskasvanute kõrgusega tõketega jooksus oli 8,90.

800 meetri jooksus tuli hõbedale praegu Tartu Ülikooli Akadeemilist Spordiklubi esindav kohtlajärvelane Deniss Šalkauskas, kes pidas põneva duelli  Eestis seda ala viimastel aastatel valitsenud Rasmus Kiseliga, kes oli lõpuks temast kiirem vähem kui sekundiga. Šalkauskase aeg oli 1.54,87.  

Meeste 5000 meetri käimises tuli kolmandaks Jaroslav Stupnikov Sillamäe Kalevist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles