Kirju rahvusliku koosseisuga Narva Transis kõlab sel aastal rohkem ka eesti keelt

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimasena liitus Narva Transiga 23aastane Joseph Saliste, kes on Tallinna Floraga tulnud kahel korral ka Eesti meistriks.
Viimasena liitus Narva Transiga 23aastane Joseph Saliste, kes on Tallinna Floraga tulnud kahel korral ka Eesti meistriks. Foto: Narva Trans

Mullu Eesti meistriliigas neljandaks tulnud Narva Trans sai uueks hooajaks kokku sellise koosseisu, kellega peaks olema võimalik paljude aastate järel ka esikolmikust mõni sinna juurdunud pealinna klubi välja trügida. Rahvuste poolest on meeskond kirju ja ka eesti keelt peaks kõlama rohkem kui varasematel aastatel.

Viimastel kuudel on Narva Trans olnud kui uute mängijate katsepolügoon. Lühikese aja jooksul käis Narvas oma oskusi näitamas ligemale veerandsada jalgpallurit maailma eri paigust: nii Ameerikast, Aafrikast kui ka Euroopast. Sõelale jäid ja teenisid algavaks hooajaks Narvas töökoha neist kaheksa. 

Rahvusvaheline seltskond

Viimane liituja oli kahel korral Eesti meistriks tulnud 23aastane poolkaitsja Joseph Saliste, kelle Tallinna Flora Transile üheks hooajaks laenas. Saliste on kolmel korral 2017. aastal esindanud ka Eesti koondist. "Ta sulandus esimesest päevast alates meeskonda nii hästi, justkui oleks ta meil siin juba mitu aastat olnud," kiitis teda Transi president Nikolai Burdakov. 

Saliste sulandus meeskonda nii hästi, justkui oleks ta meil siin juba mitu aastat olnud.

Nikolai Burdakov

Et Transiga liitus ka Eesti koondise eest 12 mängu pidanud väravavaht Marko Meerits, siis nüüd on Transis esimest kord korraga mitu koondislast. Ka eesti keelt kõlab Narva Transis varasemast rohkem, sest meeskonnas on ka kohalik kasvandik Tanel Tamberg ning mitmed Narva mängijad, nagu näiteks Viktor Plotnikov või Artjom Škinjov, on samuti eestikeelseid mängujärgseid intervjuusid jaganud. 

Mängijate päritolumaade poolest on aga tänavune Trans taas kirju. Keskkaitses tegutseb uue mehena Abdoulaye Diallo Senegalist. Ründesse palgati ameeriklane Eric McWoods. Poolkaitses tegutsevad leedukad Julius Kasparavicius ja Markas Beneta. Venemaalt tugevdavad meeskonda Deniss Poljakov ja Dmitri Prošin, kes on tänavu mängiva treeneri rollis. Tallinnast naasis kodulinna kogenud keskkaitsja Roman Nesterovski. Endiselt on Transis rivis ka Elevandiluuranniku mees Irie. Meeskonna treener on sel hooajal lätlane Deniss Kalašnikov. 

Põnev hooaeg

Nikolai Burdakov ütles, et uute mängijate valik oli põhjalik ja nüüd on meeskond koos. "Alati tahaks saada endale võimalikult häid mängijaid," sõnas skeptilise hoiakuga tuntud Burdakov, märkides, et tibusid tuleks lugeda sügisel. "Need mängijad, kes meile nüüd tulid, on küllaltki hea klassiga, kuid vaid meistriliiga mängud näitavad, mis sellest kõik välja tuleb ja kuidas nad omavahel kokku suudavad mängida." 

Esimese tõsiselt võetavama pildi tänavuse Transi võimetest peaks andma laupäeval toimuv halliturniiri viimane mäng Tallinna Floraga, kellega eile liitus Eesti koondise viimase kümne aasta säravamaid mängijaid Konstantin Vassiljev. Kui eelnevad halliturniiri mängud kulusid peamiselt uute mängijate testimiseks ja muudeks katsetusteks, siis nüüd on see aeg möödas ning eeldatav põhikoosseis peab näitama, milleks ta suuteline on. 

Burdakovi sõnul on meeskonna miinimumeesmärk algaval hooajal korrata neljandat kohta, kuid kindlasti püütakse trügida ka medaliheitlusesse, mis on viimasel neljal hooajal olnud vaid pealinna kolme suure − Flora, Levadia ja Nõmme Kalju mängumaa. "Meistriliigas peaks tänavu tulema rohkem tasavägiseid mänge, sest ka Paide paistab tugevamana kui eelmistel aastatel," sõnas ta.  

Hooaja avamäng on 9. märtsil, kui Trans võõrustab Kuressaaret. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles