Trans Lokomotivilt suurt abiväge ei saa

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See pilt on läinud sügise dramaatilisest mängust, kus Lokomotiv alistas Transi 3:2. Dmitri Smirnovi turjale hüpanud Dmitri Ševjakovi teenetest on Trans nüüdseks loobunud. Eelmisel hooajal Lokomotivi eest mänginud Smirnov püüab aga praegu tõestada, et väärib kohta Transis.
See pilt on läinud sügise dramaatilisest mängust, kus Lokomotiv alistas Transi 3:2. Dmitri Smirnovi turjale hüpanud Dmitri Ševjakovi teenetest on Trans nüüdseks loobunud. Eelmisel hooajal Lokomotivi eest mänginud Smirnov püüab aga praegu tõestada, et väärib kohta Transis. Foto: Matti Kämärä

Narva Trans testib praegu mitmeid mullu Jõhvi Lokomotivi eest mänginud jalgpallureid, kellest tõenäoliselt vaid üksikutest saavad märtsis algaval hooajal piirilinna esindusmeeskonna mängijad. 

Novembris sai selgeks, et Lokomotiv pudeneb välja meistriliigast.  Kui ilmnes, et  Jõhvi staadioni ei õnnestu kevadeks viia vastavusse isegi esiliigamängudele esitatavatele nõuetele, otsustas klubi loobuda esiliiga A- ja B-tasandil mängimistest ning Lokomotiv registreeriti alles tugevuselt neljandasse liigasse, kus nõuded on leebemad.

Tahtmist on rohkem kui taset

Meeskonna tuumik asus seepeale  otsima algavaks hooajaks uut töökohta. Enamik neist pööras pilgu Narva poole. Transi treeningutel hooajaeelsetes kontrollmängudes on Lokomotivi eelmise hooaja koosseisust Aleksei Matrossov, Aleksandr Nikulin, Dmitri Smirnov, Konstantin Alania, Oleksandr Voltškov, Andrei Jõgi ja teised.

Praeguseks on leping Narva Transiga neist taskus üksnes väravavaht Aleksei Matrossovil. Piirilinna meeskonnal oli eelmise hooaja teises pooles vaid üks väravavaht − 18aastane Nikita Tokaitšuk, kes aga nüüd otsustas jalgpallist sootuks loobuda.

Teiste endiste Lokomotivi mängijate suhtes Transi president Nikolai Burdakov eriti optimistlik pole. "Nad on tublid. Tahtmist on neil kõvasti ja trenni teevad isuga. Paraku ei ole enamiku tase see, mida me vajame," ütles Burdakov, lisades, et asjatu oleks loota imesid, et keegi neist täiskasvanud eas ühe talve jooksul märkimisväärselt paremaks muutuks. "Aga vaatame ja mõtleme, võib-olla keegi neist veel jääb meile."

Võidukad treeningmängud

Narva Trans on hooajaeelsel halliturniiril mõlemas viimatipeetud kohtumises saanud võidu. Esmalt alistati meistriliiga uustulnuk Pärnu linnameeskond 3:0 ja läinud laupäeval ka mullu Transi ees seitsmendaks tulnud Tartu Tammeka 4:2. Viimast kohtumist domineeris Narva kindlalt, juhtides 4:0, kuid lõpus lasti endale kaks väravat vastu lüüa.

Burdakovi sõnul ei saa nende kahe võidu põhjal veel suurt midagi järeldada. "Need ei ole seda masti vastased, kellega kohtudes meie tugevad ja nõrgad küljed välja tulevad või saaks hinnata uute mängijate taset. Vajaksime rohkem mänge meistriliiga esimesse poolde kuuluvate klubide vastu," sõnas Burdakov, kelle sõnul on neil plaanis kolmapäeval kunstkattega väljakul mängida Sillamäe Kaleviga, aga eile polnud veel kindel, kas ilmaolud lubavad sel päeval õues jalgpalli mängida.

Transis näitas teiste seas oma oskusi ka 21aastane Soome  poolkaitsja Vili-Verneri Roivainen, kes lõi viimases kohtumises ka Tammekale värava. "Ta läks nüüd koju. Leppisime kokku, et kahe nädala pärast anname teada, kas võtame ta uueks hooajaks endale või mitte. Püüame selle aja jooksul jõuda selgusele veel mitmetes mängijates," rääkis Burdakov, et veebruari alguseks tahaks Trans koosseisu paika saada, et siis jääks kokkumängu harjutamiseks veel üks kuu.

Transi peatreenerina jätkab Aleksei Jagudin. Burdakovi sõnul ei ole tal praegu plaanis uut peatreenerit otsida.

Kalev viigistas Levadiaga

Sillamäe Kalev mängis halliturniiril viimati valitseva meistri Tallinna Levadiaga  2:2 viiki. Kalev jäi esimese poolaja lõpus kaotusseisu, kuid läks pärast vaheaega  endise Transi poolkaitsja Viktor Plotnikovi ja Ukraina poolkaitsja Kirilo  Silitši väravatest juhtima. Viigivärava lõi praegu Levadias treeniv Eesti koondise ründaja Tarmo Kink.

Sillamäe eest mängis kaasa 34aastane Itaalia poolkaitsja Georgio di Vicino, kes 15 aastat tagasi osales mõnes kohtumises ka Itaalia Serie A-s kuulsa Napoli klubi ridades. Samuti mängis Sillamäe värvides 25aastane  Nõmme Kalju endine poolkaitsja Janar Toomet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles