Suusahooaeg saab tänavu varakult otsa

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vane Vähk, kes oli sel hooajal võitnud juba Alutaguse maratoni 20 km sõidu ja kaks kulda Eesti noorte meistrivõistlustelt, sai nüüd juurde ka ühe hõbeda ja pronksi.
Vane Vähk, kes oli sel hooajal võitnud juba Alutaguse maratoni 20 km sõidu ja kaks kulda Eesti noorte meistrivõistlustelt, sai nüüd juurde ka ühe hõbeda ja pronksi. Foto: Matti Kämärä

Ida-Viru noorte suusatajate edukas hooaeg sai läinud nädalavahetusel lisa hõbeda- ja pronksivõiduga Eesti noorte meistrivõistlustel, ent hooaja viimased võistlused tuleb lumepuuduse tõttu koduse Pannjärve asemel pidada Otepääl. 

Järgmisel nädalavahetusel pidanuksid Pannjärvel toimuma nii Eesti täiskasvanute meistrivõistlused kui noortesarja viimane, viies etapp. Üleeile tegi suusaliit otsuse, et need võistlused viiakse Ida-Virumaalt üle Otepääle ja seda mööndusega, et sealselgi kunstlumega rajal võistluste läbiviimise võimalikkus selgub lõplikult alles järgmisel teisipäeval.

Suusaradade asemel jääväljad

Alutaguse suusaklubi tegevjuht ja suusatreener Janek Vallimäe tõdes, et Pannjärvel mingil moel veel suusatada saab, aga võistluste pidamiseks tingimusi pole. "Siin on peaaegu kõikjal jääväljad. Vaid 7,5kilomeetrisel ringil on umbes 500 meetri ulatuses lahtisemat lund," kirjeldas ta olukorda.

Keerulistele treeningoludele vaatamata õnnestus läinud nädalavahetusel Haanjas peetud Eesti noorte meistrivõistlustel Alutaguse suusaklubil võita kaks medalit. Varem sel hooajal vanuseklassis M16 kahekordseks Eesti meistriks tulnud Vane Vähk sai seekord 6 km rajal pronksmedali. Sama vanuseklassi teatesõidus tuli Vähk koos Daniel Kaširovi ja Armand Pihlakuga hõbedale.

Kuni 16aastaste neidude teatesõidus sai Alutaguse suusaklubi trio, kuhu kuulusid Helin Müüdla, Aveli Uustalu ja Veronika Kaldma, neljanda koha. Medalist jäi puudu 11 sekundit. Vanuseklassis M20 tuli Alutaguse meeskond koosseisus Rico Jaanipere, Kaivo-Mart Kangro ja Martin Küüsma 11 võistkonna seas kuuendaks.

Individuaalsõitudes tuli  M18 klassis Iisaku klubi Margus esindav Kaarel Karri 12 km rajal viiendaks ja Rico Jaanipere seitsmendaks. Daniel Kaširov oli M16 klassis 6 km sõidus kuues. N16 neidude konkurentsis sai Aveli Uustalu 3 km sõidus kuuenda ja Veronika Kaldma 10. koha. Kuni 14aastaste poiste 3 km võistlusel jõudis esikümnesse − 9. kohale − Danny-Rocco Anton.

Väsimus on kallal

Janek Vallimäe sõnul lootis ta koos treenerite Vello Liliumi ja Timo Juursaluga pisut paremaid tulemusi. "Eks senine edu on ootused kõrgeks muutnud. Kuid kokkuvõttes võib rahuldava hinde panna. On tunda, et hooajast ja viimase aja tihedast võistlemisest on kõigil väsimus kallal. Mahlad on suuresti otsas," tõdes ta.

Alutaguse suusaklubi oli lähedal võidule M16 teatesõidus, kui väga hästi oma etapi sõitnud Daniel Kaširov saatis Vane Vähi viimasele vahetusele ligemale pooleminutilise eduga. "Eks me mõtlesime sel hetkel raja ääres kullast, aga kahjuks sai just siis Vane viimaste aegade kõige tugevama "haamri" ja lähim jälitaja sai ta kahe kilomeetri pärast kätte. Samas oli Vane tubli, et suutis järgmiseks päevaks taastuda ja võitis individuaaldistantsil pronksi," rääkis Vallimäe.

Kui järgmisel nädalavahetusel õnnestub Otepääl sõita noortesarja viimane etapp, siis sihivad nii Aveli Uustalu kui Vane Vähk sarja üldvõitu oma vanuseklassis. Ajutiselt on nad selle liidripositsiooni loovutanud, kuna nad ei osalenud neljandal etapil, sest samal ajal võistlesid nad oma koduse Illuka valla eest talimängudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles