Nädalavahetusel on Ida-Virus kolm rahvajooksu

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu esimest korda uuel rajal toimunud Jõhvi − Kohtla-Järve jooksul asus Jõhvi promenaadi jalakäijate tunnelist võistlejate rivi vedama German Terehhov, kes pidi aga hiljem endast mööda laskma isa ja poja Vjatšeslav ja Deniss Košelevi.
Mullu esimest korda uuel rajal toimunud Jõhvi − Kohtla-Järve jooksul asus Jõhvi promenaadi jalakäijate tunnelist võistlejate rivi vedama German Terehhov, kes pidi aga hiljem endast mööda laskma isa ja poja Vjatšeslav ja Deniss Košelevi. Foto: Peeter Lilleväli

Eelseisval nädalavahetusel peetakse reedest pühapäevani  Ida-Virumaal kolm jooksuvõistlust, mis on heaks võimaluseks testida oma valmisolekut kahe nädala pärast toimuvaks siinse rahvaspordi suursündmuseks − Narva energiajooksuks. 

Ida-Viru jooksjate pika nädalavahetuse avab Püssi seeriajooksu teine etapp, mis toimub Uljastel. Stardi- ja finišipaik on suusabaasi juures, rajad kulgevad Uljaste järve läheduses metsa vahel ja maanteel. Valida saab 3,5 ja 7 km pikkuse distantsi vahel.

Peakorraldaja Anatoli Männi sõnul oli Püssi seeriajooksu avaetapil üle paarisaja osaleja ja nüüd peaks starti tulema veelgi rohkem jooksjaid ja kõndijaid. Et ka Kohtla-Järve kandi jooksuhuvilised hõlpsamalt kohale jõuaksid, paneb ta käima kahekorruselise eribussi, mis väljub kell 16 Ahtmest Grossi poe juurest ja teeb peatusi nii Jõhvis, Kohtla-Järvel, Kiviõlis kui mujal.

Jõhvi − Kohtla-Järve jooks 

Laupäeval on võimalik panna end proovile Jõhvi − Kohtla-Järve promenaadijooksul. Kahte kohalikku kultuuritemplit − Jõhvi kontserdimaja ja Kohtla-Järve kultuurikeskust ühendava jooksu pikkuseks on 12,2 km ja see kulgeb mõlemas linnas viimastel aastatel rajatud uutel promenaadidel ning kahe linna vahele ehitatud rattateel. Kukruse mõisa juures ületatakse jalakäijate silla serpentiine mööda maantee ja tehakse väike kõrvalepõige ka polaarmuuseumi ette.

Kellele näib nii pikk rada esialgu liiga raske, saab minna ka 6,5 km pikkusele distantsile, mis stardib Kukruse polaarmõisa eest. Mõlema jooksu stardid antakse kell 12, pikema distantsi kõndijad lähetakse Jõhvist teele kell 11.

Varasemast märksa suurema esindusega on tänavu rajale tulemas Kohtla-Järve linnavõimude koondis. Registreeritute nimekirjas on 21 linnavalitsuse töötajat ja volikogu liiget, kellest enamik läheb 6,5 km pikkusele rajale. Osalejate seas on näiteks ka aselinnapea Niina Aleksejeva.

Volikogu esimees Riina Ivanova, kes ise on võistluse ajal välisvisiidil, kinnitas, et sellisel üritusel osalemisega tahavad  linnavalitsuse ametnikud innustada isikliku eeskujuga kaaslinlasi liikumisüritustel osalema. Kui paljudes teistes Eesti suuremates linnades osaleb rahvajooksudel tuhandeid inimesi, siis selle poole võiksid koos püüelda ka Kohtla-Järve ja Jõhvi, leidis ta.

Jõhvi abivallavanem Tiina Kullamä sõnas, et ka Jõhvi võimud püüavad rajale tulla võimalikult suure esindusega, kuid töö oma osalejate nimekirja koostamise kallal alles käib. "Samal päeval toimub rohkesti muidki üritusi, kaasa arvatud Jõhvi laulupüha. Kuid räägime nii vallavalitsuse kui volikogu liikmetega, et nad leiaksid aega ka sel jooksu- ja kõnniüritusel osaleda," sõnas ta.

Täna kehtib Jõhvi − Kohtla-Järve promenaadijooksule registreerumisel viimast päeva soodushind.

Narva promenaadijooks

Pühapäeval korraldab oma promenaadijooksu ka Narva. Tegu on sealse jooksuklubi Motus ja Äkke spordiklubi eestvedamisel toimuva Narva jooksusarja teise etapiga. Võistluskeskus asub sõudebaasi juures. Distantsid on 3,5 ja 7 km ning rajad kulgevad mööda hiljuti valminud uut promenaadi, kus kahe nädala pärast joostakse ka Narva energiajooksu viimased kilomeetrid.

Tund aega enne kell 12 antavaid starte  toimub samas fitnessitund, kus tutvustatakse nii tantsuaeroobikat kui zumbat.

13. juunil toimuvaks Narva energiajooksuks oli eilseks registreerunud juba ligemale 2000 osalejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles