Pühajõel mürisevad laupäeval mootorid

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Millises vormis on Eesti oma korviässad, saab laupäeval  näha.
Millises vormis on Eesti oma korviässad, saab laupäeval näha. Foto: Peeter Lilleväli

Laupäeval, 13. juunil on Pühajõe krossirajal saginat terve päev. Toimub Eesti korvikunnide karikavõistluste etapp, mille raames peetakse ka Ida-Virumaa motokrossi meistrivõistluste II etapp.

Korvikunnide karikasari koondab, nagu nimigi ütleb, külgvankriga krossitsiklite huvilisi. See on ala, millega väga palju tänapäeval ei tegelda. "Tipptasemel võistlemine on motospordis ütlemata kallis lõbu ja seetõttu on külgvankriga sõidu harrastajaid vähem. Selleks, et ala päriselt Eestis ei hääbuks, on entusiastid kokku pannud oma sarja, kus võib rajale tulla ka aastakümnetetaguse tsikliga ning vanu aegu saavad meelde tuletada veteranidki. Lisaks tulevad starti teisedki harjumuspärased krossiklassid, nagu quadid, soolotsiklid," ütles üks Pühajõe etapi korraldaja Martin Toovis.

Esimene start antakse kell 12 ja reglemendi järgi viiakse igas klassis läbi kaks võistlussõitu. Seega vaatamist jätkub terveks päevaks ja võistlust saab külastada ka teiste suveürituste kõrvalt, millega jaanipäevaeelsed nädalalõpud on üle koormatud. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles