Reena Kollil õnnestus Ahtmes üks katse

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reena Kollil õnnestus laupäeva hommikul Ahtme hallis üks katse − kõrguse 4.00 meetrit ületamine.
Reena Kollil õnnestus laupäeva hommikul Ahtme hallis üks katse − kõrguse 4.00 meetrit ületamine. Foto: Matti Kämärä

Viimastel nädalatel kahel korral Eesti teivashüppe rekordit parandanud  Reena Kollil ei õnnestunud laupäeva hommikul järgmist rekordit teha, kuid kohale tulnud huvilised said lähedalt aimu, mida selline vaatemänguline ala endast kujutab. 

Reena Koll võistles iseendaga Kohtla-Järve lahtistel meistrivõistlustel. Algkõrgusest 4.00 meetrit sai ta üle. Ent 4.20 ületamine ebaõnnestus kõigil kolmel korral. Teisel katsel tuli latt alla kergest puudutusest, ülejäänud katsetel korralikku hüpet teha ei õnnestunud.

Keset suurt sagimist

Tema treenerist isa Hanno Kolli sõnul jäi tulemus loodetust nigelamaks, ent muretsemiseks põhjust pole. Ahtme hall on väike ja samal ajal toimusid  korraga mitmed võistlused ning ringi sagis kümneid noori ja lapsi. Ühel katsel tuli hoovõtt katki jätta, kuna samal ajal tulid risti üle hoovõturaja käruga kergejõustikuvarustuse vedajad.

"Sellises olukorras pole lihtne keskenduda. Tavaolukorras pole Reenal sellist asja olnud, et ta kahel katsel jookseb vaid lati alt läbi. Ühel katsel jäi 4.20 ületamata väikese tehnilise vea tõttu," selgitas ta, lisades, et ka üksi võistlemine nõuab tavapärasest  rohkem enda kokkuvõtmist. "4.20 oli muidu plaanis kindlasti ületada, et saanuks proovida hüppeid ka 4.40 peal."

Samas pidas Hanno Koll tulemusest tähtsamaks, et pärast treeningvõistlust sai Reena esimest korda harjutada alles mõned päevad varem Tartust saadud kõige jäigema teibaga, mis tal kunagi on olnud. "Sellega on vaja harjuda ja esimesi sooritusi tegime julgestusega. Reena sai selle teibaga esimese korra kohta päris hästi hakkama. Kui sellega harjuda, siis see hakkab ikka väga kõrgele viskama," sõnas Hanno Koll.

Sihikul EMi norm

Laupäeval oli Ahtme hallis Reena Kollile peale isa abiks ka ema, kes jälgis näiteks äratõukekoha juurde  liimitud heleda teibitüki tabamise täpsust hoojooksul. "Tegelikult ongi trennis vahel hea kahekesi hüppeid jälgida, sest ühe silmapaariga ei jõua kõiki nüansse märgata," selgitas Hanno Koll.

Tema sõnul on neil tänavuse sisehooaja eesmärk viia Eesti rekord tasemele 4.40. "Kui see õnnestub kahel eelseisval võistlusel ära hüpata, siis teeme väikese puhkuse ja hakkame valmistuma suvehooajaks. Kui mingil põhjusel ei tule välja, aga hea vorm püsib, siis püüame leida veel mõne lisavõistluse, et see tulemus ära teha," tutvustas ta lähemaid plaane.

4.40 ületamine tagaks Reena Kollile pääsu täiskasvanute Euroopa meistrivõistlustele, mis toimuvad juuli alguses  Amsterdamis. Augustis toimuvate Rio de Janeiro olümpiamängude norm on 4.50.

Teistel Kohtla-Järve lahtistel meistrivõistlustel kavas olnud aladel näitas kõige silmapaistvamat tulemust 17aastane Deniss Šalkauskas, kes läbis 1000 meetrit ajaga 2.33,0,  mis on parim sel hooajal Eesti jooksjate sisetingimustes joostud aeg sel distantsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles