Spordivõistlus kui efektne etendus

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finaalide põnevamaid heitlusi toimus kaalukategoorias kuni 74 kg. Rootsi eest võistlev Khalid Kertšijev läks küll kohtumist 5:0 juhtima, kuid leedulane Andrius Mažeika suutis matši teises pooles teha mitu efektset võtet ja sellest lahingust võitjana välja tulla.
Finaalide põnevamaid heitlusi toimus kaalukategoorias kuni 74 kg. Rootsi eest võistlev Khalid Kertšijev läks küll kohtumist 5:0 juhtima, kuid leedulane Andrius Mažeika suutis matši teises pooles teha mitu efektset võtet ja sellest lahingust võitjana välja tulla. Foto: Matti Kämärä

Olgugi et Kohtla-Järve klubil Kuldkaru ei ole praegu täiskasvanute seas tippmaadlejaid, tõestasid nad laupäeval taas, et nad on tipptasemel spordivõistluse korraldamise suurmeistrid. 

Vabamaadlusturniiril "Kuldkaru Open" oli tänavu kohal ligemale 80 maadlejat 13 riigist. Õhtupoolikul Ahtme spordihallis alanud finaalid andsid välja tõelise suurvõistluse mõõdud.

Kogu spordihalli interjöör oli ümber tehtud. Suurte tumedate kangastega oli tähelepanu fokuseeritud kahele maadlusmatile. Tormiliselt kaasa elanud publik sai heitluste üksikasju  jälgida suurtelt ekraanidelt. Mattide  lähedal jälgis toimunut aukülalistest moodustatud presiidium. Internetis tehti turniirist otseülekanne, mida kommenteeris otse kohapealt teiste seas ka olümpiavõitja Anatoli Beloglazov.

Finalistid kutsuti välja valgus- ja heliefektide ning lavatossu saatel.  Võitjate auks korraldas neidude rühm võidutantsu, mis sõltuvalt finaali võitja maadlustrikoo värvist leidis aset punases või sinises valguses.

Kaheksast finaalist kolmes läksid võidud Valgevene ja kahes  Slovakkia maadlejatele.

Eestlastest jõudsid finaali Janek Lips ja Aimar Andruse, kes pidid aga mõlemad leppima teise kohaga. Mitmel eelneval aastal Kohtla-Järvel harjutanud ja tänavu Järve gümnaasiumi lõpetanud Põltsamaa noormees Andruse oli finaalis ka mullu. Seekord  jäi ta alla Slovakkia lipu ala võistelnud Aslambek Guljajevile.

Klubi Kuldkaru eestvedajad Sergei Merkulov ja Aleksei Hapov on tõdenud, et sellist suurejoonelist turniiri korraldades on nende peamine eesmärk populariseerida Kohtla-Järvel maadlust. Nad usuvad, et mõne aasta pärast jõuavad ka nende oma klubi noored maadlejad Eesti paremikku ja suudavad murda rahvusvahelistele tiitlivõistlustele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles