Kesisevõitu spordiaasta parimad on samad, kes mullugi

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Paemurru spordikooli meeskond tõi 15aastase vaheaja järel Eesti jäähokimeistri tiitli Narva ja pälvis selle saavutuse eest ka maakonna parima võistkonna tiitli.
Narva Paemurru spordikooli meeskond tõi 15aastase vaheaja järel Eesti jäähokimeistri tiitli Narva ja pälvis selle saavutuse eest ka maakonna parima võistkonna tiitli. Foto: Matti Kämärä

Ida-Virumaa spordiliidu juhatus valis tänavuse aasta parimaks naissportlaseks laskur Anžela Voronova, meessportlaseks triatleet Aleksandr Latini ja võistkonnaks Narva PSK jäähokimeeskonna.

Juba kaheksandat aastat järjest Ida-Virumaa parimaks naissportlaseks valitud Narva laskjal Anžela Voronoval jäi tänavune aasta tulemuste poolest loodetust kehvemaks. Suur eesmärk − pääseda olümpiamängudele − jäi kättesaamatuks, medaleid ei tulnud ka tiitlivõistlustelt.

Voronova ja Latin endiselt troonil

Kuid samas ei olnud maakonnas ka ühtegi teist naissportlast, kes võinuks teda tänavu üle trumbata. Maailma karikavõistluste etapil võidetud teine koht  maksis hindajate silmis rohkem kui kellegi teise tulemused.

Ka meeste arvestuses osutus taas parimaks triatleet Aleksandr Latin, kes oli Ida-Viru parim meessportlane 2015. aastal. Olümpial jäi temalgi käimata, ent kolmanda kümne kohtadele ülitugevas konkurentsis maailmameistrivõistlustel ja maailma karikaetappidel ei olnud teistel Ida-Viru meessportlastel midagi võrdväärset kõrvale panna.

Kui võistkondade arvestuses on viimastel aegadel parim olnud Sillamäe Kalevi jalgpallimeeskond, siis seekord eelistati Narva Paemurru spordikooli hokimeeskonda. Kuigi konkurents Eesti meistrivõistlustel on nigel ja medalite pärast heitleb vaid neli meeskonda, oli 15aastase vaheaja järel meistritiitli toomine Narva väärt saavutus.

Lahja aasta

Ida-Virumaa spordiliidu juhatuse esimees Arno Rossman tõdes, et saavutusspordi seisukohast oli maakonna jaoks lahja aasta. Kui varem on parimad selgunud juhatuse liikmete hääletuse põhjal, siis tänavu pandi pingerivi paika arutelu tulemusel. "Lõpuks eelistati ikka Latinit ja Voronovat, kes olid kõige lähemal olümpiale pääsemisele. Kahjuks uusi silmapaistvaid esiletõusjaid, kes võinuks neid Ida-Viru parima sportlase valimisel troonilt tõugata, sel aastal polnud," märkis ta.

Kõige kõvem vaidlus käis Rossmani sõnul parima noore meessportlase valimisel, kus esikoha favoriidid olid keskmaajooksus Eesti meeste paremikule jõudsalt lähenev kohtlajärvelane Deniss Šalkauskas ja Narva noormees Vitali Rubenkov, kes saavutas Euroopa noorte meistrivõistlustel kuuenda koha. "Rubenkovi üks saavutus oli kindlasti silmapaistev, kuid juhatuse liikmed hindasid kõrgemalt siiski Šalkauskast, kes püstitas mitmeid tippmarke ja tegi kogu hooaja kestel palju häid jookse," tõdes ta.

Ida-Virumaa spordiaasta parimate autasustamine toimub 13. jaanuaril kell 16 Jõhvi vallavalitsuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles