Narva United valiti Ida-Virumaa parimaks võistkonnaks

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Unitedi saalijalgpallimeeskond tuli tänavu esimest korda Eesti meistriks ning võitis ka eurosarja alagrupiturniiril ühe kohtumise.
Narva Unitedi saalijalgpallimeeskond tuli tänavu esimest korda Eesti meistriks ning võitis ka eurosarja alagrupiturniiril ühe kohtumise. Foto: Erakogu

Ida-Virumaa spordiliidu juhatus valis maakonna 2017. aasta parimaks võistkonnaks Narva Unitedi saalijalgpallimeeskonna, parimaks naissportlaseks laskur Anžela Voronova ja meessportlaseks sumo- ja judomaadleja Nikita Lopuhhovi. 

Narva United tuli tänavu kevadel esimest korda Eesti meistriks saalijalgpallis ja pääses tänu sellele UEFA Futsali karika alagrupiturniirile. Suvel Bosnias ja Hertsegoviinas toimunud turniiril õnnestus Narva amatööridel proffide vastu võita kolmest mängust üks.

Võit eurosarjas lisas kaalu

Spordiliidu juhatuse esimehe Arno Rossmani sõnul pakkus võistkondade arvestuses Unitedile kõige rohkem konkurentsi 2016. aasta parim − Narva PSK jäähokivõistkond, kel õnnestus kaitsta mullu Eesti meistri tiitlit.

Rossmani sõnul langes valik seekord aga Unitedi kasuks seetõttu, et saalijalgpalli meistrivõistlustel on konkurents tugevam: osaleb kaheksa meeskonda, hokis neli. Samuti kallutas kaalukaussi Unitedi kasuks üks võit eurosarjas.

Narva United kerkis just vahetult aastavahetuse eel liidrikohale ka tänavuse hooaja Eesti saalijalgpallimeistrivõistlustel. Alistades 7:2 Sillamäe NPM Silmeti, on narvalastel nüüd kaheksa vooru järel 18 punkti.

Voronova parim juba üheksandat korda

Laskur Anžela Voronova valiti Ida-Virumaa parimaks naissportlaseks juba üheksandat korda. Mitmete saavutuste seas oli kõige kaalukam  Bakuus toimunud Euroopa meistrivõistlustelt  300 meetri püssiharjutuses 60 lasku lamades võidetud võistkondlik pronksmedal. Olgugi et tegu pole olümpiakavas oleva harjutusega, oli maailmajao tiitlivõistluste medal Rossmani sõnul siiski selline valuuta, mis tagas talle ka lõppenud aastal maakonna parima naissportlase tiitli.

Voronova suurem konkurent oli Kiviõli suusaklubi esindav Tatjana Mannima, kes on ainsa Ida-Virumaa sportlasena lähedal pääsemaks veebruaris toimuvatele taliolümpiamängudele Lõuna-Koreas. Mannima tuli eelmisel talvel pikamaasuusatamise sarjas Worldloppet Cup kokkuvõttes neljandaks. Sarja etappidest oli talle edukaim koduse Tartu maratoni teine koht.

Meessportlastest hindas spordiliidu juhatus kõige kõrgemalt Sinimäel elavat 27aastast sumo- ja judomaadlejat Nikita Lopuhhovi. Kevadel võitis  ta Gruusias toimunud Euroopa sumomaadluse meistrivõistlustel kuni 70 kilo kaaluvate meeste seas pronksmedali.

Teiseks hääletati sellisel laiemale üldsusele vähetuntud spordialal nagu jahipraktilises laskmises Euroopa meistrivõistlustel Eesti võistkonna koosseisus 13. kohale tulnud Sonda täpsuskütt Veikko Tihvan.

Noormeestest valiti 2017. aasta maakonna parimaks kadettide Euroopa meistrivõistlustel vabamaadluses viienda koha saanud  Nikita Tšehhonin Kohtla-Järvelt  ja neidudest Narvas elav Aleksandra Moissejeva, kes pälvis juunioride maailmameistrivõistlustel õhupüstolist laskmises 11. koha.

Ida-Virumaa paremate sportlaste tunnustamistseremoonia toimub 17. jaanuaril Sillamäe kultuurikeskuses.

Ei olnud saavutusterikas aasta

Arno Rossmani hinnangul ei olnud eelmine aasta tippspordi saavutuste seisukohast Ida-Virumaa jaoks kuigi helde. "Tunnistan, et nii mitmedki nimed, kes esitati parimate sportlaste kandidaatideks, olid mulle üsna tundmatud ja nende saavutusedki polnud Eesti spordiavalikkuses varem laiemat tähelepanu pälvinud. Nišialadel on medaleid ja võite Ida-Virumaale tulnud, aga suurema publikuhuviga aladel kahjuks väga vähe," tõdes ta.

Spordiliidu juhi sõnul oli juhatus paremate valimisel küllaltki keeruliste valikute ees, kuidas panna pingeritta eri kaalu, konkurentsi ja avalikkuse huviga spordialade saavutusi. "Meil oli juhatuses üksjagu vaidlemist ka, kuid lõpuks jõudsime sellise enam-vähem kõik osapooli rahuldava konsensuseni," sõnas ta.

Rossman kavatseb tänavu korraldada Ida-Virumaa spordikonverentsi, mida soovitas aasta tagasi Jõhvis toimunud maakonna paremate sportlaste tunnustamistseremoonial osalenud Eesti olümpiakomitee asepresident ja vasaraheite kahekordne olümpiapronks Jüri Tamm. "Maakonna spordielus on suuri probleeme peaaegu igas valdkonnas, nii rahastamises, spordiobjektide seisundis kui treenerites. Püüame konverentsil maakonna spordi käekäigu pärast muret tundvate inimestega arutada, mida teha, et saavutusspordile hoogu juurde anda," sõnas ta.

Ida-Virumaa spordiaasta paremad 2017

Võistkond

Narva United FC saalijalgpallimeeskond, treener Aleksandr Dmitrijev

Mehed

1. Nikita Lopuhhov (judo, sumo), Narva-Jõesuu

2. Veikko Tihvan (jahipraktiline laskmine), Sonda

3. Semjon Karhanin (poks), Kohtla-Järve

Naised

1. Anžela Voronova  (laskmine), Narva

2. Tatjana Mannima (murdmaasuusatamine), Kiviõli

3. Uljana Borodatšova (sõudmine), Narva

Noormehed

1. Nikita Tšehhonin (maadlus), Kohtla-Järve

2. Deniss Šalkauskas (kergejõustik), Kohtla-Järve

3. Boriss Stupkin (judo), Kohtla-Järve

Neiud

1. Aleksandra Moissejeva (laskmine), Narva

2. Pippi-Lotta Enok (kergejõustik), Jõhvi

3. Vlada Stepanova (judo, sumo), Narva

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles