Tatjana Mannima läheb olümpiale

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SCANPIX 
Tatjana Mannima.
SCANPIX Tatjana Mannima. Foto: Põhjarannik

Ainsa Ida-Virumaa sportlasena taliolümpiamängudele suunduv Kiviõli suusaklubi esindav Tatjana Mannima vaevleb endiselt seljavalu käes, ent jätkab treenimist, et teha olümpial head sõidud. 

Eesti suusakoondise peatreener Jaanus Teppan ütles eile Põhjarannikule, et Mannima on kinnitatud  olümpiakoondisesse. Eesti saab Peyongchangi saata kaks naissuusatajat ja need kohad on välja teeninud Tatjana Mannima ja Anette Veerpalu.

Jaanuari alguses 38aastaseks saanud ja elu kolmandatele olümpiamängudele suunduva Mannima ettevalmistust segab aga aasta alguses välja löönud terav valu seljas ühe abaluu all. Nädal aega tagasi tehtud uuringud näitasid Mannima sõnul, et kopsudes ja roietes probleem ei peitu. "Käisin nüüd ka Soomes, seal öeldi, et abaluu all on lihas kinni, ja soovitati anda mõnda aega rahu," rääkis Mannima eile Austriast Seefeldist, kus eeloleval nädalavahetusel sõidetakse viimane maailma karika etapp enne olümpiat.

Mannima sõnul ei saa ta aga mõned nädalad enne olümpiat lihtsalt puhata, sest nii võib vorm kaduda. "Plaanin siin Seefeldis teha tõsiseid tempotreeninguid. Võib-olla sõidan esimestel päevadel kas või ühe kepiga. Aga võistleda tuleks ka. See vigastus häirib praegu ettevalmistust ikka väga tugevasti. Kuid muud võimalust pole, pean vaatamata kõigele täiega harjutama ja lootma, et see valu aja jooksul kaob," tõdes ta.

Eelmisel nädalavahetusel Sloveenias Planicas toimunud maailma karika etapil loobus Mannima 10 km sõidust ja piirdus vaid sprindi kvalifikatsiooniga, kus ta näitas 63 osaleja seas 59. aega.

Olümpial on naismurdmaasuusatajate avastart 10. veebruaril, kui kavas on 15 km suusavahetusega sõit. Mannima eeldatav põhiala 30 km ühisstardist klassikasõit on kavas 25. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles