Narva energiajooksu peaproovide nädalavahetus

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve ja Jõhvi vahelisel promenaadijooksul on joostud eri aastatel mõlemat pidi. Tänavu on start Kohtla-Järvel ja finiš Jõhvis. 

PEETER LILLEVÄLI
Kohtla-Järve ja Jõhvi vahelisel promenaadijooksul on joostud eri aastatel mõlemat pidi. Tänavu on start Kohtla-Järvel ja finiš Jõhvis. PEETER LILLEVÄLI Foto: Põhjarannik

Eelolev nädalavahetus pakub jooksuhuvilistele mitmeid häid võimalusi testida oma Narva energiajooksu eelset jooksuvormi Ida-Viru suuremates linnades toimuvatel rahvajooksudel. 

9. juunil toimuva Narva energiajooksuni, mis on Ida-Virumaa suurim rahvaspordiüritus, on jäänud poolteist nädalat. Eilse seisuga oli registreerunud juba üle paari tuhande osaleja, kuid lähipäevadel saab stardiprotokoll veel lisa, sest soodushinnaga kirjapanek kestab mai lõpuni.

Sihikul osavõturekord

Kas õnnestub ületada mullune rekord − 4400 osalejat − ja jõuda paljude rahvajooksude tihedas konkurentsis korraldajate julge eesmärgini − 5000 osalejat −, näitab võistluspäev, 9. juuni.

Peakorraldaja Mati Lilliallik usub, et radade uuendamine, mis viib jooksjad esimest korda ka Kreenholmi ajaloolisesse tööstuspiirkonda, kuhu tavaliselt polegi võimalik pääseda, on lisamagnet, mis toob huvilisi sel aastal Narva jooksma või kõndima. Nagu eelneval seitsmel korral, selgub ka tänavu Eesti poolmaratoni meister Narvas. Peale 21,1 km jooksu on programmis ka 6 km kõnd ja jooks.

Nädal enne pakuvad aga Ida-Viru suuremad linnad Narva energiajooksule minejatele head võimalust proovida oma võistlusvormi.

Reede pärastlõunal toimub Sillamäel treppide jooks, kus on kavas 10 km ja 5 km distantsid ning lühemad maad noortele ja lastele. Peakorraldaja, Sillamäe gümnaasiumi direktor Arno Kaseniit on selleks aastaks mõelnud välja uued rajad, mis hõlmavad veelgi enam Sillamäe kesklinna ja muu hulgas ka eelmisel aastal renoveeritud Merepuiesteed. Sillamäe jooksu traditsiooniliseks rosinaks on aga tõus linna kuulsatest treppidest kultuurikeskuse juures.

Tänavu joostakse Kohtla-Järvelt Jõhvi

Laupäeva, 2. juuni õhtul kell 18 antakse Prestone keskuse parklas start Kohtla-Järve - Kukruse - Jõhvi promenaadijooksule. Tegu on täpselt 10 km pikkuse võistlusmaaga, mis kulgeb mööda kergliiklusteed ja teeb väikese põike Kukruse polaarmõisa juurde. Finiš on Jõhvi keskväljakul.

Kavas on ka 5 km distants, mille stardipaik on Kukruse mõisa juures. 1 km jooksjad ja kõndijad stardivad samuti kell 18 Jõhvis Rakvere ja Tammsaare tänava nurgal.

Pühapäeval, 3. juunil toimub Narvas Vägilase jooks. Tegu on võistlussarjaga, mille esimene etapp toimus mai alguses Tartus ja kolmas tuleb augustis Tartumaal Lähtes. Narva etapi võistluskeskus asub nagu energiajooksulgi Joaorus.

Ligikaudu 8 kilomeetri pikkusel rajal tuleb jagu saada rohkem kui 30st looduslikust või tehistakistusest: kraavidest, plankseintest, karjäärinõlvadest ja muust. Lisaks jooksmisele tuleb rajal olles ka torudes ronida, roomata ja tassida liivakotte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles