Alutaguse noored tegid Soomes täiskasvanute võistlusel head sõidud LISATUD ERALDISÕITUDE TULEMUSED

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aveli Uustalu. MATTI KÄMÄRÄ
Aveli Uustalu. MATTI KÄMÄRÄ Foto: Põhjarannik

Alutaguse suusaklubi kasvandikud Aveli Uustalu ja Vane Vähk jõudsid reedel Põhja-Soomes Olosel toimunud esimese lume võistlustel täiskasvanute sprindis eelsõidust  edasi 30 parema hulka.

Oktoobri lõpus 18aastaseks saanud Aveli Uustalu sai klassikasprindi eelsõidus 58 osaleja seas 28. koha. Sõidu kiireimale, norralanna Anna Svendsenile, jäi ta alla veidi enam kui 28 sekundiga.

Oma veerandfinaalis, mille võitis poolatarist olümpiavõitja ja maailmameister Justyna Kowalzcyk, jäi Uustalu kuuendaks. Kokkuvõttes pälvis ta 26. koha, mis oli seitsme osalenud eestlanna seast paremuselt teine.

Meeste sprindis sõitis 18aastane Vane Vähk välja 27. aja, jäädes tänavu Pyeongchangi olümpial neli medalit võitnud venelasele Aleksandr Bolšunovile alla veidi üle 19 sekundi. Veerandfinaalist Vane Vähk edasi ei pääsenud ning sai kokkuvõttes 27. koha. Eesti meessuusatajatest oli ta paremuselt neljas.

Alutaguse vallast pärit Uustalu ja Vähk õpivad Otepääl Audentese spordigümnaasiumis.

Võistlusel osales ka kolmas Alutaguse suusaklubi esindaja, 20aastane Kaivo-Mart Kangro, kes sõitis eelsõidus välja 45. aja.  Tema oli Vane Vähist 8 sekundit aeglasem. Meeste sprindis oli stardis 65 osalejat.

Suurematest suusariikidest olid sel võistlusel oma parematega kohal Venemaa ja Saksamaa. Tugevaid suusatajaid osales ka Poolast, Norrast, Rootsist, Soomest, Valgevenest ja mitmetest teistest riikidest.

Laupäeval toimunud eraldistardist võistlustel sai Aveli Uustalu 5 km klassikasõidu 53 osaleja seas 36. koha. Sõidu võitnud sakslanna Victoria Carlile kogunes kaotust 2.39,5.

Meeste 10 km klassikasõidus sai 98 finišeerija seas samuti Alutaguse suusaklubi kasvandik Kaspar Krauvärk 71. koha. Tema kaotas võitjale, venelasele Ivan Jakimuškinile, 3.48,5. Krauvärk edestas samas kuue sekundiga Vane Vähki, kes sai 73. koha.

Vaata Olosel toimuvate võistluse protokolle siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles