Õpilased tegid poekülastajatele annetamises silmad ette

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühade eel pisteti toidupanga märgistusega kaubakärusse tavapärasest rohkem maiustusi.
Pühade eel pisteti toidupanga märgistusega kaubakärusse tavapärasest rohkem maiustusi. Foto: Peeter Lilleväli
Kohtla-Järve Tammiku gümnaasiumi õpilased kogusid omaalgatuslikult Jõhvi toidupangale ligemale 2000 toiduainet - rohkem kui Jõhvi Rimi kaupluse külastajad kahe nädalavahetuse jooksul kokku.

Jõhvi toidupanga juhi Kaia Kaldvee sõnul on eriti rõõmustav koolilaste panus, kes on nii ise toitu annetanud kui poes toimunud toidukogumisaktsioonides vabatahtlikuna kaasa löönud.

"Lapsed lähevad heategevusega rohkem ja kiiremini kaasa. Tundub, et uus pealekasvav põlvkond on palju lahtisem, osavõtlikum ja tundlikum. Ka Tammiku gümnaasiumis oli toidu kogumine just laste mõte. Tore, et õpetajad tulid selle algatuse taha ja teavitasid ka lastevanemaid, tänu millele kogunes nii tohutus koguses toitu," rääkis Kaldvee.

Rimi kaupluses aitasid kahel nädalavahetusel toiduaineid koguda Jõhvi gümnaasiumi ja Eesti metodisti kiriku Jõhvi koguduse noored ning sotsiaaltöö tudengid, kes on Jõhvi puuetega inimeste päevakeskuses praktikal.

Jõhvi Rimi kaupluses annetati üle-eelmisel ja eelmisel nädalavahetusel 1818 toiduainet. Seoses lähenevate jõuludega oli Kaldvee sõnul rõhk magusal - toidupanga märgistusega kaubakärusse pisteti tavapärasest rohkem piparkooke ja komme.

Eile andis Jõhvi toidupangale oma esimese annetuse üle ka AS VKG. Suurettevõtte töötajad koguvad toiduannetusi vähemalt kord kuus terve aasta jooksul.

Jõhvi toidupank jagab toidupakke ligemale 190-le Jõhvi ja ümberkaudsete valdade vähekindlustatud perele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles