Koduklubi saatis Nõmmiste "pensionile" võimsa võiduga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hito meeskonnakaaslased tegid kõik, et Toomas Nõmmiste (esiplaanil) lahkumismäng jääks talle meelde igati positiivsena.
Hito meeskonnakaaslased tegid kõik, et Toomas Nõmmiste (esiplaanil) lahkumismäng jääks talle meelde igati positiivsena. Foto: Matti Kämärä

Maakonna parim korvpalliklubi korraldas Toomas Nõmmistele, kes on olnud selle klubi meeskonna kauaegne põhiline hing ja eestvedaja, väärika lahkumisetenduse - Ida-Viru karikafinaalis tehti Narva maatasa numbritega 100:48.

Et Narval sel päeval Hitole midagi vastu panna pole, sai selgeks juba esimesel poolajal. Kui esimese veerandi seis 20:9 võis jätta veel õhku võimaluse, et Narva tuleb mängu tagasi, siis poolajaskoor 55:24 mattis sellised lootused täielikult.

Vanameister aktsioonis

Nii võimas ülekaal valmistas pettumuse neile pealtvaatajatele, kes lootsid maakonna karikafinaalis näha tasavägist heitlust. "Ega ikka seitsmekesi niisuguse meeskonna vastu nagu Hito saa," märkis pärast kohtumist Narva esindaja Sergei Senedjak.

Kuigi kohe pärast vaheaega vahe suuremaks ei kärisenud, keris hoos olnud Hito veel viimastel minutitel maruliselt tuure juurde ja suutis Nõmmiste auks 100 punkti täis visata. Oma sünniaasta järgi numbri all 72 mänginud vanameister ise etendas seejuures samuti kandvat rolli.

25 sekundit enne lõppu kasvatas ta skoori seisuni 96:46. Narvakad tegid kaks punkti tasa. Kolm sekundit enne lõpuvilet võttis Hito vaheaja, seejärel aga realiseeriti kahesaja pöidlahoidja rõõmuks ka kapteni ja treeneri strateegia ning tehti nii napi ajaga veel neli punkti ja oligi ihaldatud sada punkti koos.

Vaim väsinud

"Põhimõtteliselt eeldasin, et suudame ülekaalukalt võita, sest narvakatel on meie meeskonna vastu seitsmekesi raske mängida. Mida enam lõpu poole, seda raskemaks neil läks. Olen väga tänulik neile, kes tulid täna mängu vaatama ja toetasid meeskonda, kuigi tõsist võitlust oli võib-olla vähevõitu," märkis Nõmmiste pärast kohtumist. "Nüüd võin keskenduda kohtunikutööle ja mängida vahel maakonna esiliigas oma rõõmuks. Kui keha poolest võiks veelgi kõrgemal tasemel mängida, siis vaim enam eriti ei taha - olen väsinud."

Narva meeskonna liider ja Nõmmistega aastaid tagasi ühes meeskonnas mänginud Dmitri Nazarov ütles, et nende klubi jõudmine finaali oli ootamatu. "Olen rahul, et saime sellises erakordses mängus osaleda, kuid tulemusega ma muidugi rahul pole. Meil polnud täna mingit võimalust võita, kuid kaotusenumbrid oleksid võinud väiksemad olla," ütles Nazarov, kes lisas, et Nõmmiste on jätkuvalt sellises vormis, et võiks veel aastaid temaga samas liigas mängida.

Ida-Virumaa spordiliidu peasekretäri Rene Kundla sõnul ei meenu talle, et keegi teine siinsetest pallimängijatest oleks spordiga lõpparve tegemise puhul sellist lahkumisetendust korraldanud. "See võiks saada igal spordialal traditsiooniks. Seekord oli just Nõmmiste spordiga hüvastijätt see, mis muidu ühepoolse finaali päästis. Pealtvaatajad tulid eelkõige vaatama Nõmmistet ja said veel kord tema viskeid ja sööte näha," märkis Kundla.

Tossud lae alla

Toomas Nõmmiste pani aluse veel ühele traditsioonile. Jõhvi spordihallis on varemgi jutuks olnud kohaliku spordi muuseumi loomine. Nüüd on esimesed eksponaadid olemas. "Mõtlesime teha nii nagu NBAs, kus legendaarsete mängijate särgid riputakse saali lae alla kõigile vaatamiseks. Aga tahtsime teha midagi originaalset ja otsustasime, et mängijad hakkavad meil üles riputama oma jalatseid. Toomase korvpallitossud on esimesed, hiljem võivad lisanduda jalgpallisaapad, naelkingad ja muud spordijalatsid," kirjeldas lühidalt oma ideed Jõhvi vallavalitsuse spordispetsialist Hardi Raiend.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles