Jõhvi Lokomotiv tõuseb esiliigasse

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal toimunud kohtumises Tallinna Legioni vastu tekitas vastaste kaitseliinile ohtralt peavalu sel korral Jõhvi Lokomotivi särgis mänginud Eesti meistriliiga suurim väravakütt Vladislav Ivanov, kelle põhitöökohaks on praegu  Narva Trans.
Eelmisel nädalal toimunud kohtumises Tallinna Legioni vastu tekitas vastaste kaitseliinile ohtralt peavalu sel korral Jõhvi Lokomotivi särgis mänginud Eesti meistriliiga suurim väravakütt Vladislav Ivanov, kelle põhitöökohaks on praegu Narva Trans. Foto: Matti Kämärä

Aasta tagasi asutatud jalgpalliklubi Jõhvi Lokomotiv pole Eesti meistrivõistluste teise liiga idadivisjonis kaotanud seni ühtegi mängu ja on kindlustanud kolm vooru enne hooaja lõppu pääsu esiliigasse.

Lokomotiv on senisest 23 mängust võitnud 18 ja viigistanud viis. Muljetavaldav on ka väravate vahe 74:14. Lähim jälitaja Tallinna JK Legion jääb maha 13 punktiga.

Edu pole tulnud kergelt

Klubi juhatuse liige Sergei Ivanov tõdeb, et kuigi ainuüksi numbrite põhjal võiks arvata, et edu on tulnud kergelt, ei ole see tegelikult sugugi nii. "Meil on tõeline kaevurite meeskond ja peaaegu 80 protsenti mängijatest käib vahetustega tööl. Seetõttu ei ole nad kõik saanud ka välismängudel käia ja on olnud kohtumisi, kus oleme pidanud hakkama saama ka vahetusmängijateta. Aga meie jalgpallurid on olnud väga võitlusvalmid ning tulnud igakord ka kaotusseisudest välja," sõnas Ivanov.

Jõhvi Lokomotivi tuumiku moodustavad mitmed endised meistriliigaklubide kogemustega mängijad nagu Maksim Bazjukin või vennad Vassili ja Aleksandr Kulik. Et tegu on Narva Transi duubelmeeskonnaga, on reeglid võimaldanud igas mängus kasutada ka kuni kolme Transi mängijat. Nii näiteks võis eelmisel nädalal võidumängus Tallinna Legioni vastu Jõhvis Lokomotivi särgis näha mängimas meistriliiga tänavuse hooaja suurimat väravakütti Vladislav Ivanovi.

Superfinaal  seisab ees

Kuigi koht esiliigas on Lokomotivil kindlustatud, seisab üks põhimõtteline ja tähtis mäng sel sügisel veel ees. Esmakordselt selgitatakse ka madalamates liigameistrid ja nii tuleb Lokomotivil finaalis kokku minna teise liiga lääne piirkonna võitjaga. Kui ida piirkonnas on Lokomotiv esikoha kindlustanud, siis lääne piirkonnas tuleb selle eest viimastes voorudes veel tuline heitlus. Emmaste jalgpalliklubi küll juhib, kuid Viljandi Tulevik jääb maha nelja ja FC Elva viie punktiga.

Küll peaks aga teise liiga superfinaal kindlasti toimuma Ida-Virumaal, sest kodumängu eelise saab hooaja jooksul rohkem punkte kogunud meeskond ja selles võrdluses ei saa lääne piirkonna klubid enam Lokomotivi edestada.

Sergei Ivanov loodab, et oktoobri lõpus võimaldavad ilmaolud  mängida kodustaadionil ja sellest mängust saab Jõhvi jalgpallisõprade pidupäev. Kui ilm staadionimuru väga pehmeks muudab, tuleb mängida mõnel lähikonna kunstväljakul.

Eelarve peab suurenema

Tõus esiliigasse toob Sergei Ivanovi sõnul klubi juhtkonnale kindlasti juurde peavalu, sest tuleb suurendada klubi eelarvet ja tugevadada koosseisu. "Kuid need on meeldivad mured. Muidugi oleks mugav jääda tiksuma teise liigasse, kuid oleme seadnud eesmärgiks jalgpalli populariseerimise Jõhvis ja seda silmas pidades on oluline teha järgmine samm edasi," sõnas Ivanov.

Kui kevadel kubises Jõhvis jalgpallistaadion mutimullahunnikutest, siis tänaseks on klubi oma jõududega mänguväljaku korda teinud, valgustuse paigaldanud ja staadioni korrastamist on plaanis ka jätkata. "Jõhvis on jalgpallil pikaajalised traditsioonid, mis ulatuvad ligemale saja aastani. Omal ajal oli Eesti Põlevkivi meeskond Eesti üks tugevamaid. Vahepeal oli mõõnaaeg, aga nüüd tegeleme suure õhinaga selle ala taasäratamisega," sõnas Ivanov, lisades, et aktiivne töö käib ka noorte võistkondes, kus mängivad kõrvuti nii eesti kui vene poisid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles