Ivanovist Eesti koondislast ei saa

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladislav Ivanov lõi sel hooajal meistriliigas 23 väravat, neist 10 Sillamäe Kalevi ja 13 Narva Transi särgis.
Vladislav Ivanov lõi sel hooajal meistriliigas 23 väravat, neist 10 Sillamäe Kalevi ja 13 Narva Transi särgis. Foto: Matti Kämärä

Eesti jalgpalli meistriliiga tänavuse hooaja suurim väravakütt narvalane Vladislav Ivanov tahaks mängida ka Eesti koondises, kuid pelgab, et ei tule toime eesti keele õppimisega.

Intervjuus Eesti rahvusringhäälingu venekeelsele uudisteportaalile rus.err.ee sõnas 26aastane  Ivanov, et tahaks väga Eesti koondises mängida, ent see pole võimalik, kuna ta on Venemaa kodanik. "Olen rohkem kui kord mõelnud Eesti kodakondsusest. Kuid mul on üks häda - võõrkeeled ei ole just mu tugevaim külg. Nende õppimine ei tule mul välja. Eesti keelt ei saa ma kunagi selgeks," sõnas Narvast pärit ründaja.

Tahaks Venemaal mängida

Sel hooajal meistriliigas 23 väravat löönud Ivanov tõdes samas, et Eesti koondise jaoks ei ole ta suur kaotus. "Vaevalt, et mul õnnestuks põhikoosseisu saada. Koondises on palju jalgpallureid, kes on minust märksa tugevamad," hindas Ivanov oma võimalusi.

Samuti tunnustas ta džentelmenlikult väravaküttide arvestuses talle ühe väravaga alla jäänud Nõmme Kalju ründajat Tarmo Neemelot, kelle mängud said vigastuse tõttu mängitud kaks vooru enne hooaja lõppu. "Poleks Neemelo traumat saanud, olnuks tema liiga suurim väravakütt. Ma ei kahtle, et neis kahes mängus oleks ta löönud minust rohkem väravaid," sõnas ta.

Tänavust hoooaega Sillamäe Kalevis alustanud, ent siis Narva Transi üle läinud Ivanov sõnas, et üritas tänavu pääseda ka Venemaa esiliiga klubidesse, kuid see ei õnnestunud. Juba talvel tundis tema vastu huvi Nižni Novgorodi klubi, kus ta poleks aga enne suve mänguaega saanud. Ivanov kavatses suveni mängida Sillamäel ja siis suunduda Venemaale, kuid selleks ajaks lõpetas see klubi tegevuse. Seejärel tekkis tal võimalus liituda Voroneži Fakeliga, kuid ka sellel klubil tekkisid rahamured. Ivanovi sõnul ei näe ta mõtet mängida Venemaal sama väikese raha eest kui Eestiski.

Ivanov sõnas rahvusringhäälingule, et tahab tulevikus siiski pääseda mängima mõnda Venemaa klubisse, kuid soovib pärast karjääri lõpetamist elada Eestis. "Olen Narvas sündinud ja Eesti on mu kodumaa. Mul on selle maaga emotsionaalne side," sõnas ta.

Ida-Virust kaks koondislast

Kuigi Ida-Viru klubid kuuluvad Eesti meistriliiga tugevamate hulka, on rahvuskoondisesse siit pääsenud vaid üksikud jalgpallurid. Narvast päris poolkaitsja Jevgeni Novikov pidas aastatel 2001-2008  Eesti koondise eest 13 mängu ja lõi 2 väravat. Sillamäelane Andrei Sidorenkov on alates 2004. aastast esindanud rahvuskoondist 21 korral.

Põhjuste üle, miks Ida-Viru jalgpalluritest nii vähesed koondisesse jõuavad, arutles kolm aastat tagasi Põhjarannikule antud intervjuus Eesti jalgpalliliidu president Aivar Pohlak nõnda:  "Eesti jalgpall ja selle kultuur püsib praegu tugeval distsipliinil. See aga pole kahjuks vene jalgpallurite kõige tugevam külg, nad ei pea sageli nõudmistest kinni. See ongi põhiline probleem ja takistus nende edasijõudmisel.

Kui Eesti koondis jookseb väljakule, siis see tähendab, et igaühel 11 mängijast on konkreetsed ülesanded. Mul on silma hakanud, et paljud Ida-Viru jalgpallurid tulevad jahtima mingeid isiklikke eesmärke, neid on keeruline siduda üheks meeskonnaks, panna ühe eesmärgi nimel kooskõlastatult tegutsema," märkis Pohlak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles