Jõhvist saab nädalavahetusel Eesti võrkpallipealinn

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Selver ja Tartu Bigbank on eeldatavad favoriidid, kes ihkavad Jõhvist lahkuda karikaga, ent sarnased plaanid on kindlasti ka Pärnu Võrkpalliklubil.
Tallinna Selver ja Tartu Bigbank on eeldatavad favoriidid, kes ihkavad Jõhvist lahkuda karikaga, ent sarnased plaanid on kindlasti ka Pärnu Võrkpalliklubil. Foto: SCANPIX

Eeloleval nädalavahetusel on Eesti võrkpallisõprade pilgud pööratud Jõhvi, sest siinses spordihallis selguvad nii meeste kui naiste karikavõitjad.

Kuigi Ida-Virus ei ole praegu tugevaid võrkpalliklubisid, saavad siinsed spordihuvilised karikavõistluste finaalturniiril oma silmaga näha, kuidas seda mängu mängivad Eesti selle ala tipud.

Neljast poolfinaalistist nimekaim on euroliigaski osalev Tallinna Selver, kelle peatreeneriks on Avo Keel, kes on viinud Eesti koondise kahel korral Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile. Kuigi suur osa Eesti koondislastest mängib välisklubides, jagub neid ka Selveri ridadesse: Argo Meresaar, Kristjan Õuekallas, Asko Esna, Martti Juhkami ja mitmed teised Selveri mängijad on korduvalt esindanud ka koondist.

Karikavõitu ihkab kindlasti Eesti tänavune meister Tartu Bigbank, kes täiendas just eelmisel nädalal oma ridu samuti korduvalt Eesti koondise eest mänginud Eivo Žuravljoviga, kes alustas tänavust hooaeg Belgia liigas.

Erakordne sündmus

Kui laupäevases esimeses poolfinaalis on Selver kohtumises Võru Võrkpallikubi ilmne favoriit, siis teine mäng Tartu ja Pärnu võrkpalliklubi vahel peaks kõigi eelduste kohaselt tulema tuline ja tasavägine.

Eesti-Läti ühisliigas on liidrikohti jagavatel Pärnul ja Selveril mõlemal 12 võitu 15 mängust. Tartul on praegu kuus võitu ja seitse kaotust. Võru on kaotanud kõik 15 mängu.

Naiste finaalis on soosikuseisuses Viljandi Metall, kes tuli mullu Soome liigas viiendaks.

Jõhvi spordikooli võrkpallitreener Kersti Rajas sõnas, et sellise võrkpalliturniiri toimumine Jõhvis on erakordne sündmus. "Meie kohalik võrkpall on praegu alles lapsekingades. Seda enam tasub hinnata võimalust näha siin mängimas Eesti tippe. Karikavõistlused on ju võrkpalliaasta suursündmus," sõnas Rajas.

Spordihuvilistel, kel pole tippvõrkpalli otse saalis vaatamise kogemust, soovitab ta jälgida, kuidas mängijad platsil omavahel koostööd teevad. "Mängijate omavaheline suhtlemine ja treeneri töö platsi ääres on sellise kiire mängu puhul väga tähtsad. Saalis tajub väga hästi, kuivõrd tugevad on tegelikult need löögid, mida mängijad teevad. Telerist nii ehedat muljet ei saa," sõnas ta.

Rajase õpilased on Jõhvi finaalturniiril platsi ääres ametis pallitüdrukutena. "Oleme niiöelda taustajõud. See on tüdrukutele kindlasti väga huvitav ja meeldejääv kogemus," ütles ta.

Teleülekanne Jõhvist

Finaalturniiri mängudest teeb TV6 ka otseülekanded. Kui kolme mängu otsepilti saab vaadata internetis, siis meeste finaali näeb ka teleekraanil. Ida-Virumaa spordiliidu esimees Rene Kundla sõnul ongi suurem osa kohalikust korraldustööst seotud teleülekandeks vajalike tingimuste loomisega. Finaalmängu on kavas edastada viie kaamera vahendusel, millest üks on kavas paigaldada saali lakke.

Kundla sõnul tehakse 2009. aastal sügisel valminud Jõhvi spordihallist otseülekanne esmakordselt. "Tähtis ongi selgeks teha kõik sellega seotud üksikasjad, sest teleülekandeid on tulemas veelgi. TV6 hakkab näitama ka korvpalli meistriliiga mänge ja kindlasti pääseb ekraanile mõni mäng ka Jõhvist," ütles ta.

Maakonna spordijuht eeldab, et pühapäeval koguneb meeste finaali vaatama täismaja ehk 600-700 inimest. "Kindlasti tuleb Jõhvi kõigi klubide fänne ja osa neist jääb siia terveks nädalavahetuseks. Meilt on juba uuritud majutusvõimalusi. Aga usun, et ka Ida-Viru spordisõprade seas pälvivad need mängud suurt tähelepanu, kuna sellisel tasemel võrkpalliturniiri siin lähema kümne aasta jooksul vaevalt et uuesti tuleb," sõnas Kundla.

EESTI VÕRKPALLIKARIKA FINAALTURNIIRI JÕHVIS

8. detsembril

Meeste poolfinaalid

13.30  Tallinna Selver - Võru Võrkpalliklubi/Valio

16.00 Pärnu Võrkpalliklubi - Tartu Bigpank

9. detsembril

Finaalid

13.00 Naiste finaal: Võru Võrkpalliklubi/Famila - Viljandi Metall

16.00 Meeste finaal

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles