Andres Noormägi sai Ida-Viru maavanemaks

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Noormägi soovib muuta Ida-Virumaa Eesti kõige õitsvamaks maakonnaks.
Andres Noormägi soovib muuta Ida-Virumaa Eesti kõige õitsvamaks maakonnaks. Foto: Peeter Lilleväli

Valitsus nimetase eile järgnevaks viieks aastaks Ida-Viru uueks maavanevamaks Narva-Jõesuu praeguse linnapea Andres Noormägi.

Alates 2004. aastast Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Noormägi asub ametisse 1. veebruaril. Regionaalminister Siim Kiisler kinnitas valitsuse pressikonverentsil, et tänu kauaaegsele tööle Narva-Jõesuu linnapeana on Noormägi hästi kursis Ida-Virumaa rõõmude ja muredega. Noormägi saamist maavanemaks toetasid eelmisel nädalal üksmeelselt ka kõik kohalikud omavalitsusjuhid.

Noormägi on Põhjarannikule öelnud, et sooviks maavanema rollis teha kõik selleks, et panna erinevad Ida-Virumaal tegutsevad organisatsioonid rohkem koostööd tegema. "Meil kõigil, maavalitsusel, omavalitsustel, ettevõtluskeskusel, Leader-gruppidel ja teistel, saab olla vaid üks eesmärk - teha kõik selleks, et Ida-Virumaa muutuks kõige õitsvamaks maakonnaks Eestis," sõnas ta.

Andres Noormägi töötab  Narva-Jõesuu linnapeana alates 2006. aasta algusest. Aastatel 2004-2005 oli  ta Tallinna Lasnamäe linnaosavalitsuses linnaosavanema asetäitja ning 2002-2004 Saue linna abilinnapea. Aastatel 1999-2002 oli Noormägi riigikontrolli üldteenistuse juhataja. 1990ndatel töötas ta Eesti Turvakeskuse ASi juhatuse esimehe, BR-Auto ASi tegevdirektori ning EKE International tolli- ja transpordimanageri ametikohtadel.

Narva-Jõesuu volikogu esimees Raivo Murd ütles et uue linnapea osas on mitmeid mõtteid, aga konkreetsetest kandidaatidest on veel vara rääkida. Volikogu hakkab uue linnapea küsimust arutama järgmisel kolmapäeval. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles