Aristov läheneb Eesti tippudele

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Aristov on sel kevadel teinud järjekordse sammu lähemale Eesti pikamaajooksjate paremikule ja on seadnud endale eesmärgiks jõuda medalile Eesti meistrivõistlustel 10 000 meetri jooksus.
Dmitri Aristov on sel kevadel teinud järjekordse sammu lähemale Eesti pikamaajooksjate paremikule ja on seadnud endale eesmärgiks jõuda medalile Eesti meistrivõistlustel 10 000 meetri jooksus. Foto: Peeter Lilleväli

20aastane Kohtla-Järve noormees Dmitri Aristov võitis Eesti krossijooksu meistrivõistlustel 4 km rajal noorteklassi kuldmedali ajaga 13.02, mis andis meeste arvestuses kolmanda koha.

Pühapäeval Tallinnas Nõmmel liivastel küngastel peetud võistlusel läksid nii noored kui mehed rajale ühisstardist ja Aristov püsis avakilomeetritel liidritega samas tempos. Lõpuks läksid Priit Aus ja sel kevadel Eestis mitmeid pikamaajookse võitnud Kohtla-Järve juurtega Ilja Nikolajev oma teed, ent Aristov tuli finišisse kolmandana ja pälvis pronksmedali.

Silma paistsid mitmed idavirulased

Noorte arvestuses tähendas see spordiklubi Mitš esindavale Aristovile ülekaalukat võitu, sest teiseks jäänud Andi Noot kaotas talle 13 sekundiga. Noorteklassides oli see Aristovile Eesti meistrivõistlustel juba 17. kuldmedaliks.

Heasse vormi on 45 eluaastale vaatamata tõusnud taas Silllamäe jooksuveteran Vjatšeslav Košelev, kes pälvis meeste arvestuses viienda koha. Aristovile jäi ta alla kõigest 19 sekundit.

Košelevi ees lõpetas distantsi kaks sekundit kiiremini Vokast pärit Priit Lehismets, kes on igapäevaselt ametis korvpallivõistkonna Kalev/Cramo füsioterapeudina.

Hobisportlasena harjutav Lehismets püstitas sel kevadel Pariisis võimsa isikliku rekordi maratonis, jõudes seal ühe nobedama eurooplasena finišisse ajaga 2:26.42. Oma isiklikku rekordit parandas ta ligemale kümne minutiga. Tulemuse tugevusest räägib seegi, et järgmise aasta Euroopa meistrivõistluste normist jäi lahutama alla nelja minuti.

Krossijooksu meistrivõistlustel tuli Ida-Virumaale medaleid ka nooremates vanuseklassides. Deniss Šalkauskas Jõhvi klubist Visa tuli teiseks B-klassi poiste 2 km jooksus, kusjuures võidust lahutas teda vaid üks sekund. Ksenija Savtšenko Sillamäe Kalevist võitis hõbemedali  tüdrukute A-klassi 2 km jooksus.

Harjutada tuleb Rakveres

Sel talvel esimest korda välismaal, Portugalis treeninglaagris harjutanud Dmitri Aristov on kevadistel jooksuvõistlustel olnud heas hoos. Aprilli lõpus toimunud 16 km pikkusel Kõrvemaa maastikujooksul pälvis ta kolmanda koha. 1. mail peetud ligemale 12 km pikkusel ümber Viljandi järve jooksul jõudis ta finišisse viiendana.

Mäekõrguselt on ta kiireim olnud Ida-Virumaa kevadistel võistlustel nii Jõhvis toimunud kindral Tõnissoni rahvajooksu 11 km rajal kui Püssi seeriajooksu 5 km pikkusel avaetapil.

Aristovi mänedžeri, endise Eesti tippsprinteri Irina Vassiljeva sõnul näitavad hooaja esimesed võistlused, et Portugalis laagrid õnnestusid ning kasu on olnud ka Iisakust pärit Eesti pikamaajooksu rekordite omaniku Enn Selliku nõuannetest. "Edusammud on ilmselged. Viljandis oli kohal kogu Eesti pikamaajooksjate paremik. Arvasin, et on hea, kui Dimka jõuab kümne hulka. Aga ta jooksis tugevale tuulele vaatamata 35 sekundit  kiiremini kui aasta varem," märkis ta.

Vassiljeva sõnul osaleb Aristov eelseisval pühapäeval 23 km pikkusel jooksul Otepäält Elvasse. "Seejärel keskendume hooaja esimese poole põhilisele eesmärgile - juuni lõpus Eesti meistrivõistlustel peetavale 10 000 meetri staadionijooksule," sõnas Vassiljeva.

Kui põhiliselt harjutab Aristov kevadsuvel Pannjärve küngastel, siis 10 000 meetri jooksuks valmistumisel on vaja joosta teravaid lõike ja saada õiget rajatunnetust ka staadionil. "Kuna meil siin ühtegi korras jooksurajaga staadioni pole, siis ei jää muud üle, kui peame hakkama vähemalt kaks korda nädalas Rakveres harjutamas käima," märkis Vassiljeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles