Kohtla-Järvelt Jõhvi jooksis kõige kiiremini Terehhov

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvis vabadussõja samba juures suure vahega järgnevate ees esimesena finišeerunud German Terehhov sai  veel enne finišijoont pihku ka kellukeste kimbu.
Jõhvis vabadussõja samba juures suure vahega järgnevate ees esimesena finišeerunud German Terehhov sai veel enne finišijoont pihku ka kellukeste kimbu. Foto: PEETER LILLLEVÄLI

Laupäeval toimunud Kohtla-Järve-Jõhvi rahvajooksu võitis üks Ida-Viru usinamaid harrastussportlasi German Terehhov.

Peagi 42aastaseks saaval Terehhovil kulus 10,3 km läbimiseks, mis lahutab Kohtla-Järve kesklinnas olevat kahe kaevuri monumenti ja Jõhvi kesklinna pargis olevat vabadussõja mälestussammast, 37 minutit ja 34 sekundit.

Terehhovi võit oli mäekõrgune, sest Alutaguse suusaklubi suusataja ja treener Janek Vallimäe jõudis teisena finišisse üle kahe minuti hiljem.

Üldarvestuses kolmandana ületas lõpujoone kiireim naine - Julia Bulina Sillamäelt, kel läks aega kõigest kolm minutit rohkem kui võitjal.

Kesine osavõtt

Kokku läbis raja 38 jooksjat ehk peaaegu sama palju, kui oli ametis inimesi võistluse läbiviimise ja raja turvamisega.  Võistluse peakorraldaja Kohtla-Järve spordiseltsi Kalev esimehe Ilmar Taluste sõnul jäi osavõtt loodetust lahjemaks ning see näitab, et inimeste väljasaamiseks tuleb korraldajatel edaspidi märksa rohkem vaeva näha.

Arvestades, et jooks on enamiku spordialade aluseks ning praegu on puhkenud tervisespordibuum, oleks Kohtla-Järve-Jõhvi jooksul eeldusi saada üheks naaberlinnade suuremaks rahvaspordisündmuseks. See eeldaks, et osalejate hulka jõuaksid enamiku kohalike spordiklubide liikmed, aga ka tuntumate võistkonnaalade esindajad.

Kohalikest pallimänguklubidest oli tänavu näiteks ainsana raja korvpalliklubi HITO keskmängija ja Eesti noortekoondise kandidaat  Mario Kirsimaa. 203 cm pikk noormees jooksis rohkem kui 10 km läbi 54 minutiga. Et oma klubivärvides seda laadi rahvaspordiüritusel osalemine on hea võimalus oma klubile reklaami tegemiseks nii Viru Sputniku hokimeeskonnale, Jõhvi Lokomotivi jalgpalliklubile kui teistele võistkondadele, ei ole klubid veel teadvustanud.

Võimuesindajate duell jäi 0:0 viiki

Sportlike eluviiside levitamisel on oluline roll ka kohalike võimukandjate eeskujul.  Tänavu jäi Kohtla-Järve ja Jõhvi volikogude vaheline mõõduvõtt, kummast linnast rohkem saadikuid raja kas joostes või kõndides läbib, sõbralikku viiki - 0:0.

Kuigi Kohtla-Järve volikogu noorsoo- ja sporditöö komisjoni aseesimees Anton Dijev kinnitas veel reedel, et kavatseb starti tulla ja kutsuda kaasa ka teisi volikogu liikmeid, laupäeval teda platsis polnud.

Ka Jõhvi volikogu spordikomisjoni liige Teet Enok üritas kokku panna kõndijate seltskonda, ent seekord see ei õnnestunud.

Lääne-Viru maakonnakeskuses Rakveres järgmisel nädalal toimuval ööjooksul on 10 km ja 21,1 km starti tulemas üle 7000 inimese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles